Exteriör av Hjälpmedelscentralen, Göviken, Östersund

Förändringar gällande enteral nutrition

Avtalet avseende enteral nutrition börjar gälla den 1 mars 2019. Med detta kommer en del förändringar att träda ikraft. Dessa kan ni läsa om här nedan:

 

Den nya upphandlade nutritionspumpen heter Amika och levereras av Fresenius. Bruksanvisning hittar ni på hemsidan under fliken ”Centralförrådet”.

Pumpen hyr ni av centralförrådet till en månadskostnad.

Inom slutenvården är det precis som tidigare MTA som tillhandahåller pumpar. Utbytet av pumpar beräknas pågå under mars till juni. Mer information kring detta kommer direkt till er som står som ägare av nutritionspumpar. Glöm inte heller att anmäla er till handhavandeutbildningen. Denna anmäler ni er till via www.regionjh.se/hmc se under nyheter och ”Inbjudan till utbildning”.

En del av tidigare produkter utgår. Det kommer nu enbart att finnas en leverantör av respektive kosttillägg. Detta innebär att när saldot i WebSesam är noll på de utgående produkterna får ni inte längre någon leverans. Beställer ni av dessa och vi inte kan leverera kommer det att ta lite längre tid innan ni får en ersättningsprodukt eftersom ni måste godkänna ett eventuellt byte av produkt. Därför uppmanar vi er att kontrollera saldot av de utgående artiklarna innan ni lägger beställningen.

En del av våra tidigare produkter får en ny leverantör och får då nytt artikelnummer i WebSesam. En lista över detta kommer att läggas ut på www.regionjh.se/hmc under Centralförråd.

Det kommer även komma en inbjudan till en produktvisning i april på hela sortimentet.

Minsta beställningsbara enhet av kosttillägg blir 4 st. Det betyder att vi inte delar förpackningar i förrådet. Detta för att underlätta för de som arbetar med att plocka ordrar samt för att minska svinn. Se i lista som nämns ovan vad som är minsta beställningsbara antal.

Vid frågor kontakta hjälpmedelskonsulent Therese Gerlang; therese.gerlang@regionjh.se eller upphandlare Kristine Solem, kristine.solem@regionjh.se

Avsluta eller förändra din prenumeration.
Skriv in din e-postadress i fältet, klicka på Förändra.
För att avsluta eller påbörja din prenumeration, avmarkera eller markera motsvarande kryssruta. Klicka sedan på Spara