Nyheter


 • Bild på frukostskål
  Träffa oss på Energifrukost 23 november
  Välkommen till energifrukost den 23 november 2021 kl 8-9 som arrangeras av Samling Näringsliv och Energikontoret, Region Jämtland Härjedalen.
  Delta digitalt eller var med på plats på: Campus, Akademigatan 3, Hus U.
  Under dagens frukost bjuder projektet Testresenär – arbetsplatser inom region Jämtland Härjedalen på matnyttig information kring hur klimat och energikoll leder till ökad konkurrenskraft. Höga chefer – låga på CO2 . Hur kan du i ledande ställning styra utvecklingen mot en mer klimatsmart och hållbar framtid genom dina personliga val i vardagen?Marie Torneus, marknadsansvarig vid VY Tåg AB berättar om samarbetet och pilotprojekt med företag, kring arbetsresor, som pågår i Norrbotten.Till frukosten bjuder Christian Olsson, Cygni på ett smakprov från sitt företag som satsat på att prova klimatsmartare resor till och från sin arbetsplats.Välkommen, utbyt erfarenheter, resonera och passa på att ställa frågor!När: 23 november 2021, kl. 08.00-09.00Plats: Campus, Akademigatan 3, Hus U samt även digitalt via teamsAnmälan: Senast den 19 november 2021Frukost: : För de som befinner sig på plats fysiskt serveras frukostSeminariet är kostnadsfritt och möteslänken för er som deltar digitalt kommer att skickas ut via e-post 1 dag innan mötet.Anmäl dig här
  Läs mer

 • Bild på Karin Rihpa på Statens Servicecenter och Projektledare Katarina Ryckenberg
  Inslag på P4 Jämtland 16 november
  Läs mer

 • Tecknad illustration, lila superhjälte på grön bakgrund
  Nytt poddavsnitt om vintercykling
  Vintercykling – är det verkligen något vi kan hålla på med här i Jämtland Härjedalen?Snöfallet ligger och lurar i luften och vintern står för dörren samtidigt som fler och fler återgår till att resa från hemmet till sina arbetsplatser.Lyssna på Energikontorets senaste poddavsnitt här och få tips kring utrustning, kläder, säkerhet och hur du kommer igång med ditt vintercyklande. Med oss har vi bl.a. erfarna vintertrampare, polis och cykelhandlare.Är du och dina kollegor intresserade av att testa på vintercykling?
  Kontakta oss!


  Läs mer

 • Bild på tåg, cykel och buss
  Hur reser du?
  Under Europeiska mobilitetsveckan 16-22 september lyfte vi exempel på hur personer valt att resa på ett mer hållbart sätt i vår region. Här kan du se klippet!
  Läs mer

 • Två personer står och håller i varsin cykel i ett vinterlandskap och tittar mot fotografen
  Vintercyklingens dag 2021 - P4 Jämtland
  12 februari är det Vintercyklingens dag - naturligtvis var projektet med och firade!Alla som ville kunde - oberoende var de cyklade- delta i ett mobilt quizz. VI lade en frågerunda på fyra kilometer och en på en och en halv kilometer. Den kortare sträckningen hade även barnfrågor.Aktiviteten uppmärksammades bl a av Svensk cykeling och av radion.Lyssna på P4 Jämtland radioislag nedan
  Läs mer

REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN

Postadress: Box 654, 831 27 Östersund
E-post: region@regionjh.se
Telefon: 063-14 75 00 (växel)
Org. nr: 232100-0214
Fakturaadress: Box 910, 831 29 Östersund
Ekonomienhetens e-post: ekonomienheten@regionjh.se