Cykelvänlig arbetsplats - Vinnarna är nu korade!

Vinnarna av tävlingen Cykelvänlig arbetsplats är nu utsedda. WSP och Länsstyrelsen Jämtlands län är vinnarna av tävlingen som startade 2020 och nu avslutats. De båda vinnarna har jobbat både med att förbättra fysiska förutsättningar och inspirera till cykling. De firas nu med ära och varsin elcykel.

Här kan ni se när vi överraskar vinnaren i kategorin Flest uppfyllda kriterier!

Här kan ni se när vi överraskar vinnaren i kategorin Störst utveckling!

Tävlingen Cykelvänlig arbetsplats har gått ut på att förbättra förutsättningar för att kunna cykla till och från jobbet. Syftet är att skapa en mer cykelvänlig miljö på arbetsplatsen, genom att uppfylla olika cykelvänliga kriterier; allt ifrån policys till att ha verktyg på plats och ordna aktiviteter, se mer längre ned på sidan.

Alla arbetsplatser i Jämtland Härjedalen har haft chans att delta i satsningen som anordnas via Energikontoret, Region Jämtland Härjedalen, som en del av projektet Testresenär – arbetsplatser inom Region Jämtland Härjedalen Länk till annan webbplats..

Över 20 arbetsplatser i länet har deltagit och nu har två vinnande arbetsplatser utsetts: en som har uppfyllt flest cykelvänliga kriterier och en som har haft störst utveckling sedan tävlingens start 2020 till juni 2023.

Den vinnande arbetsplatsen som haft störst utveckling under tävlingen är Länsstyrelsen i Jämtlands län som gått från 3 till 13 uppfyllda kriterier. Den arbetsplats som totalt sett uppfyller flest kriterier i tävlingen är WSP Östersund, som uppfyller hela 16 stycken. Även om tävlingen nu är slut går det att inspireras via den nationella sidan cykelvanligast.se Länk till annan webbplats..

Vill du höra mer om tävlingen och vad du kan göra för att skapa en mer cykelvänlig miljö och bidra till piggare anställda, lägre koldioxidutsläpp och bli en mer attraktiv arbetsplats? Hör gärna av dig!

De som deltog i Cykelvänliga arbetsplats hade chansen att:

  • vinna en elcykel till arbetsplatsen
  • bli utsedda till Jämtland Härjedalens cykelvänligaste arbetsplats
  • skapa en god cykelmiljö
  • bidra till bättre hälsa
  • bidra till minskade koldioxidutsläpp
  • god publicitet.

Tävlingen är avslutad, men vill din arbetsplats bli mer cykelvänlig finns fullt med tips att hitta här:

Startsida - Cykelvänligast (cykelvanligast.se) Länk till annan webbplats.

Tävlingen avslutades den 30 juni 2023.


Region Jämtland Härjedalen är projektägare. Samtliga av region Jämtland Härjedalens åtta kommuner sitter med i projektgruppen genom sina energi och klimatrådgivare. Där finns även Vy tåg, Vy Stadsbussarna Östersund och Z länstrafiken representerade. Projektet samarbetar med många andra projekt och trafikplaneringsuppdrag på regional, nationell och internationell nivå.
Projektet pågår mellan 20200101-20231030 och är finansierat av bl a 1:1 medel Tillväxtverket och regionala utvecklingsfonden.