Nyheter • Slutevent Testresenär- arbetsplatser inom Region Jämtland Härjedalen
  Kom och lyssna på resultat, lärdomar och slutsatser från projektet och de 30 arbetsplatser runt om i regionen som deltagit.Vi håller till på Jamtli i Östersund. Eventet kommer att sändas ut till flera hubbar så det finns möjlighet att ta del av eventet tillsammans med andra från flera platser i länet.Projektet har arbetat med olika arbetsplatser i Region Jämtland Härjedalen för sänka koldioxidutsläpp och öka konkurenskraften genom ändrade arbetsresor.Vi bjuder på lunch klockan 13 för de som vill.
  Läs mer


 • Förmånscyklar - Något för er?
  Varmt välkommen att delta i våra kostnadsfria workshops som vi anordnar vid två tillfällen samma innehåll, men olika former.
  Läs mer


 • Energifrukost 25 april
  Minskad energianvändning, stöd att söka, förmånscyklar - välkommen att lyssna in, äta frukost, resonera och ställa frågor!

  Läs mer


 • Trampa igång sommarcyklingen med oss!
  Nytt datum! 5 maj kl 11.30 - 13.30 Stortorget i Östersund
  Läs mer


 • Webbinarium 30 mars: Försäkringar vid utlåning, provkörning & provcykling
  Vilka försäkringar behövs - i vilka situationer? Lyssna in - få mer kunskap - ställ frågor
  Läs mer


 • Hurra! den 11 december är det dags för: Invigning hållplats Nälden
  Kom och ta del av invigningen kl 10.30 - 12.30 med: adventsfika, korvgrillning, luciatåg, tipspromenad och chans att testa elcykel.
  Läs mer


 • Tips! Inspirationsfrukost 30 nov på Verket i Östersund
  Den 30 november kl 7.30 - 9.00 Frukostföreläsning på Verket i Östersund. Woolpower, Lundstams och Trangia
  - Inspireras av några arbetsplatsers energi-, klimat- och hållbarhetsarbete

  Läs mer


 • Träffa oss på invigningen av nya cykel- och gångvägen i Strömsund 27 september!
  Gång- och cykelvägen mellan Strömsund och Ulriksfors är klar. Det vill vi så klart fira! Trafikverket och vi i projektet Testresenär - arbetsplatser inom region Jämtland Härjedalen hälsar alla välkomna på invigning tisdag den 27 september mellan klockan 15.00 och 17.00. Den omkring 3,5 kilometer långa gång- och cykelvägen mellan Dunderhallen i Strömsund och det gamla fängelset i Ulriksfors är till största delen separerad från väg 345 och hela gång- och cykelbanan är belyst.– Det här innebär att sträckan har blivit mer trafiksäker för alla de gående och cyklister som varje dag pendlar mellan Strömsund och Ulriksfors, säger Samuel Nilsson, projektledare på Trafikverket.Mellan klockan 15.00 och 17.00 bjuder Trafikverket på korv med bröd och dryck. Det finns också möjlighet att vinna priser i form av bland annat cykelhjälmar och reflexmössor om du deltar i tipspromenaden. Strax efter klockan 15.00 inviger vi gång- och cykelvägen med en kortare ceremoni.Passa på att prova elcykel, prata om vintercykling, promenadnjutning och hur du gör din arbetsplats mer cykelvänlig. Projektet Testresenär - arbetsplatser inom region Jämtland Härjedalen finns naturligtvis på platsMed under invigningen finns representanter från Region Jämtland Härjedalen.Även Strömsund turism är på plats med sin rullande turistinformation.
  Läs mer

 • Tecknad illustration, lila superhjälte på grön bakgrund
  Utrusta dina medarbetare för klimatsmartare pendlingsresor
  Flera arbetsplatser runt om i länet har tagit chansen att gratis testa på klimatsmartare sätt att resa till och från jobbet. Det har skett genom Energikontorets projekt Testresenär - arbetsplatser inom region Jämtland Härjedalen. I höst har er arbetsplats möjlighet att vara med i våra prova-på-kampanjer!Vad sägs om att få gratis kollektivtrafikskort och testa tåg eller buss en månad där det passar, eller att få vinterdäck till cykeln och prova på vintercykling? Arbetsplatsen kan få låna en elcykel under en period för att testa på hur det skulle kunna fungera i vardagen. De två cykelvänligaste arbetsplatserna i regionen kan vinna varsin elcykel. Är bilen ett bättre alternativ för några av er kan vi även ordna med provkörningar av elbilar.Vi tittar på hur arbetspendlingen ser ut på just er arbetsplats och vilka aktiviteter som skulle kunna vara lämpliga hos er.Hur kan ni bidra till resor som är smartare både för klimat och privat - och som lyfter er arbetsplats samt stärker ert varumärke och konkurrenskraft.Är ni intresserade av att vara med?Skicka ett mail till testresenar@regionjh.se.
  Läs mer

 • Tecknad illustration, lila superhjälte på grön bakgrund
  Nytt poddavsnitt om att ändra resvanor 14 april
  14 april 2022: Hur man lyckas med förändring
  Träningslöften och godisstopp! Vi har alla saker vi vill ändra - varför lyckas vi eller inte? Hur kan vi ändra vanor och beteenden när det kommer till våra resor till och från jobbet.
  Alla har kanske inte en busshållplats utanför dörren, eller så går bussen 1 gång per dag. Alla kan inte cykla för det är för långt eller det funkar inte hela året om. Men det kanske går att ändra delar av sin ressträcka till mer koldioxidsmarta alternativ. I det här avsnittet får du höra om länsbor som ställt om till ett mer hållbart resande och vad de har upplevt längs vägen.Vi samtalar med Andreas Larsson dr i psykologi från MIUN, kring hur vi människor reagerar på förändring och vad som påverkar våra vanor och betenden.Är din arbetsplats cykelvänlig?
  Omklädningsrum, tjänstecykel, cykelställ och verktygslåda - hur ser det ut på din arbetsplats? Skapa en god cykelmiljö och ta chansen att vinna en elcykel
  Läs mer och anmäl din arbetsplats via Cykelvänlig Arbetsplats Länk till annan webbplats.Avsnittet finansieras av:
  Tillväxtverket, Europeiska Regionala utvecklingsfonden samt Region Jämtland Härjedalen via Regionala tillväxtanslaget.

  Läs mer

 • Testcykling av ellastcykel
  Testresenär på Länsstyrelsens friskvårdsdag 22 mars
  Många glada skratt och miner samt frågor när projektet besökte Länsstyrelsen i Jämtlands friskvårdsdag och de på den arbetsplatsen fick prova på att cykla elcykel!Länsstyrelsen i Jämtlands län är även deltagare i projektet bl a genom aktiviteten cykelvänlig arbetsplats.
  Läs mer

 • Bild på frukostskål
  Träffa oss på Energifrukost 23 november
  Välkommen till energifrukost den 23 november 2021 kl 8-9 som arrangeras av Samling Näringsliv och Energikontoret, Region Jämtland Härjedalen.
  Delta digitalt eller var med på plats på: Campus, Akademigatan 3, Hus U.
  Under dagens frukost bjuder projektet Testresenär – arbetsplatser inom region Jämtland Härjedalen på matnyttig information kring hur klimat och energikoll leder till ökad konkurrenskraft. Höga chefer – låga på CO2 . Hur kan du i ledande ställning styra utvecklingen mot en mer klimatsmart och hållbar framtid genom dina personliga val i vardagen?Marie Torneus, marknadsansvarig vid VY Tåg AB berättar om samarbetet och pilotprojekt med företag, kring arbetsresor, som pågår i Norrbotten.Till frukosten bjuder Christian Olsson, Cygni på ett smakprov från sitt företag som satsat på att prova klimatsmartare resor till och från sin arbetsplats.Välkommen, utbyt erfarenheter, resonera och passa på att ställa frågor!När: 23 november 2021, kl. 08.00-09.00Plats: Campus, Akademigatan 3, Hus U samt även digitalt via teamsAnmälan: Senast den 19 november 2021Frukost: : För de som befinner sig på plats fysiskt serveras frukostSeminariet är kostnadsfritt och möteslänken för er som deltar digitalt kommer att skickas ut via e-post 1 dag innan mötet.Anmäl dig här Länk till annan webbplats.
  Läs mer

 • Bild på Karin Rihpa på Statens Servicecenter och Projektledare Katarina Ryckenberg
  Inslag på P4 Jämtland 16 november
  Läs mer

 • Tecknad illustration, lila superhjälte på grön bakgrund
  Nytt poddavsnitt om vintercykling
  Vintercykling – är det verkligen något vi kan hålla på med här i Jämtland Härjedalen?Snöfallet ligger och lurar i luften och vintern står för dörren samtidigt som fler och fler återgår till att resa från hemmet till sina arbetsplatser.Lyssna på Energikontorets senaste poddavsnitt här och få tips kring utrustning, kläder, säkerhet och hur du kommer igång med ditt vintercyklande. Med oss har vi bl.a. erfarna vintertrampare, polis och cykelhandlare.Är du och dina kollegor intresserade av att testa på vintercykling?
  Kontakta oss!


  Läs mer

 • Bild på tåg, cykel och buss
  Hur reser du?
  Under Europeiska mobilitetsveckan 16-22 september lyfte vi exempel på hur personer valt att resa på ett mer hållbart sätt i vår region. Här kan du se klippet!
  Läs mer

 • Två personer står och håller i varsin cykel i ett vinterlandskap och tittar mot fotografen
  Vintercyklingens dag 2021 - P4 Jämtland
  12 februari är det Vintercyklingens dag - naturligtvis var projektet med och firade!Alla som ville kunde - oberoende var de cyklade- delta i ett mobilt quizz. VI lade en frågerunda på fyra kilometer och en på en och en halv kilometer. Den kortare sträckningen hade även barnfrågor.Aktiviteten uppmärksammades bl a av Svensk cykeling och av radion.Lyssna på P4 Jämtland radioislag nedan
  Läs mer