- Startsida
- Om oss
- Östersunds sjukhus
- Restaurang och café
- Patientmenyer
- Ordinarie patientmeny
PATIENTMENY
Vår meny innehåller smårätter, huvudrätter och efterrätter som är omsorgsfullt tillagade av sjukhusets egna kockar. Måltiden är en viktig del i ditt tillfrisknande och vi hoppas att du hittar något på menyn som passar just dig.
Vi önskar dig en smaklig måltid!
PATIENTMENY
Vår meny innehåller smårätter, huvudrätter och efterrätter som är omsorgsfullt tillagade av sjukhusets egna kockar. Måltiden är en viktig del i ditt tillfrisknande och vi hoppas att du hittar något på menyn som passar just dig.
Vi önskar dig en smaklig måltid!
20. Lasagne med champinjoner. Serveras med broccoli. (mjölkfri, vegansk)
21. Kökets Moussaka. Med aubergine, sojafärs och bukettgrönsaker. (glutenfri, mjölkfri, vegansk, lättuggad)
22. Currygryta Massaman. Serveras med ris och romanescogrönsaker. (glutenfri, mjölkfri, vegansk)
23. Nudelwok med quorn. Serveras med grönsaker och sötsursås. (glutenfri, laktosfri, mjölkfri, vegetarisk)
24. Morots & linsbiffar. Serveras med kapris och myntasås, kokt potatis och broccoli. (glutenfri, mjölkfri, vegansk)
30. Kycklingfärsbiff med kokos och cyrrysås. Serveras med kokt potatis och bukettgrönsaker. (glutenfri, mjölkfri, lättuggad)
31. Kycklinggryta med paprika. Serveras med kokt ris och salladsgrönsaker. (glutenfri, laktosfri)
32. Korvstroganoff med ris. Serveras med romaescogrönsaker. (glutenfri, laktosfri, mjölkfri)
33. Isterband med dillstuvad potatis. Serveras med morötter och inlagda rödbetor. (glutenfri, laktosfri)
34. Fläsk med löksås. Serveras med en kokt potatis och romanescogrönsaker. (glutenfri, laktosfri)
35. Kökets val.
Köket väljer dagens lunch eller middag.
Klicka här för att se dagens erbjudnande.
Kokta grönsaker ingår till alla huvudrätter. Önskar du en sallad kan du välja bland alternativen nedan.
15. Råa bitar (grönsaksstavar). Lite grövre grönsaker som anpassas beroende på säsong. Som tillbehör eller enkelt tilltugg.
16. Vitkålssallad. Vitkålssallad merinerad i dressing. Övrigt innehåll varierar efter säsong.
25. Stekt strömming med potatismos. Serveras med skirat smör och morotsmix. (glutenfri, laktosfri, lättuggad)
26. Fiskbiffar med dill- och citronsås. Serveras med kokt potatis och broccoli. (glutenfri, laktosfri, lättuggad)
27. Havets Wallenbergare. Serveras med kokt potatis och bukettgrönsaker. (glutenfri, laktosfri, lättuggad)
28. Klassisk laxpudding. Serveras med skirat smör och bukettgrönsaker. (glutenfri, laktosfri, lättuggad)
29. Kokt sej med vitvinssås. Serveras med kokt potatis och salladsgrönsaker. (glutenfri, laktosfri, lättuggad)
40. Köttbullar med potatismos och gräddsås. Serveras med morötter och lingonsylt. (glutenfri, laktosfri, lättuggad)
41. Köttfärsfrestelse med potatis. Serveras med majs.
(glutenfri, laktosfri)
42. Kökets Kalops. Serveras med kokt potatis och inlagda rödbetor. (glutenfri, mjölkfri)
43. Köttfärssås med spagetti. Serveras med bukettgrönsaket. (laktosfri, mjölkfri)
44. Kålpudding. Serveras med kopt potatis, brunsås och morötter. (glutenfri, laktosfri, lättuggad)
17. Dagens grönsallad. En bas av grönsallad med lättuggade grönsaker som varierar efter säsong (exempelvis tomat eller gurka).
18. Marinerade bönor/kikärtor. Bönor eller kikärtor i marinad. Utbudet kan variera beroende på säsong.