PATIENTMENY

Vår meny innehåller smårätter, huvudrätter och efterrätter som är omsorgsfullt tillagade av sjukhusets egna kockar. Måltiden är en viktig del i ditt tillfrisknande och vi hoppas att du hittar något på menyn som passar just dig.

Vi önskar dig en smaklig måltid!

PATIENTMENY

Vår meny innehåller smårätter, huvudrätter och efterrätter som är omsorgsfullt tillagade av sjukhusets egna kockar. Måltiden är en viktig del i ditt tillfrisknande och vi hoppas att du hittar något på menyn som passar just dig.

Vi önskar dig en smaklig måltid!

HUVUDRÄTTER: VEGETARISK / VEGANSK

20. Lasagne med champinjoner. Serveras med broccoli. (mjölkfri, vegansk)

Vegetariskt

21. Kökets Moussaka. Med aubergine, sojafärs och bukettgrönsaker. (glutenfri, mjölkfri, vegansk, lättuggad)

Vegetariskt

22. Currygryta Massaman. Serveras med ris och romanescogrönsaker. (glutenfri, mjölkfri, vegansk)

Vegetariskt

23. Nudelwok med quorn. Serveras med grönsaker och sötsursås. (glutenfri, laktosfri, mjölkfri, vegetarisk)

Vegetariskt

24. Morots & linsbiffar. Serveras med kapris och myntasås, kokt potatis och broccoli. (glutenfri, mjölkfri, vegansk)

Vegetariskt
HUVUDRÄTTER: KYCKLING/ ANNAT

30. Kycklingfärsbiff med kokos och cyrrysås. Serveras med kokt potatis och bukettgrönsaker. (glutenfri, mjölkfri, lättuggad)

Fågel (kyckling)

31. Kycklinggryta med paprika. Serveras med kokt ris och salladsgrönsaker. (glutenfri, laktosfri)

Fågel (kyckling)

32. Korvstroganoff med ris. Serveras med romaescogrönsaker. (glutenfri, laktosfri, mjölkfri)

Fläskkött

33. Isterband med dillstuvad potatis. Serveras med morötter och inlagda rödbetor. (glutenfri, laktosfri)

Fläskkött

34. Fläsk med löksås. Serveras med en kokt potatis och romanescogrönsaker. (glutenfri, laktosfri)

Fläskkött

35. Kökets val.
Köket väljer dagens lunch eller middag.
Klicka här för att se dagens erbjudnande.

SALLAD

Kokta grönsaker ingår till alla huvudrätter. Önskar du en sallad kan du välja bland alternativen nedan.

15. Råa bitar (grönsaksstavar). Lite grövre grönsaker som anpassas beroende på säsong. Som tillbehör eller enkelt tilltugg.

16. Vitkålssallad. Vitkålssallad merinerad i dressing. Övrigt innehåll varierar efter säsong.

HUVUDRÄTTER: FISK

25. Stekt strömming med potatismos. Serveras med skirat smör och morotsmix. (glutenfri, laktosfri, lättuggad)

Fisk

26. Fiskbiffar med dill- och citronsås. Serveras med kokt potatis och broccoli. (glutenfri, laktosfri, lättuggad)

Fisk

27. Havets Wallenbergare. Serveras med kokt potatis och bukettgrönsaker. (glutenfri, laktosfri, lättuggad)

Fisk

28. Klassisk laxpudding. Serveras med skirat smör och bukettgrönsaker. (glutenfri, laktosfri, lättuggad)

Fisk

29. Kokt sej med vitvinssås. Serveras med kokt potatis och salladsgrönsaker. (glutenfri, laktosfri, lättuggad)

Fisk
HUVUDRÄTTER: KÖTTRÄTTER

40. Köttbullar med potatismos och gräddsås. Serveras med morötter och lingonsylt. (glutenfri, laktosfri, lättuggad)

Nötkött

41. Köttfärsfrestelse med potatis. Serveras med majs.
(glutenfri, laktosfri)

Nötkött

42. Kökets Kalops. Serveras med kokt potatis och inlagda rödbetor. (glutenfri, mjölkfri)

Nötkött

43. Köttfärssås med spagetti. Serveras med bukettgrönsaket. (laktosfri, mjölkfri)

Nötkött

44. Kålpudding. Serveras med kopt potatis, brunsås och morötter. (glutenfri, laktosfri, lättuggad)

Nötkött
SALLAD

17. Dagens grönsallad. En bas av grönsallad med lättuggade grönsaker som varierar efter säsong (exempelvis tomat eller gurka).

18. Marinerade bönor/kikärtor. Bönor eller kikärtor i marinad. Utbudet kan variera beroende på säsong.