En person i pagefrisyr ler in i kameran iklädd blå sjukhuskläder.Förstora bilden

Lotte Moebius

Lotte är årets kontaktsjuksköterska

- Jag är glad och tacksam för att mina arbetskamrater tycker att jag gör ett så pass bra arbete att det är värt nomineringen. Det ger ny energi att fortsätta arbetet. Ett stort tack till er som nominerat.

Lotte Moebius arbetar med lungcancerpatienter på Östersunds sjukhus, och har av RCC Regionalt Cancercentrum blivit utsedd till årets kontaktsjuksköterska inom cancervården.

Hon tycker att det viktigaste i rollen som kontaktsjuksköterska är att vara patientens representant i en vård som ständigt är i förändring. Det kan vara i utvecklingsarbete men även i den direkta vården av patienten.

Lotte var nominerad av flera kollegor, och nomineringen lyder; Med stor erfarenhet, kompetens och engagemang identifierar Lotte utvecklingsbehov, och driver införande av nya arbetsmetoder som förbättrar lungcancerprocessen utifrån ett tydligt patient- och närståendeperspektiv. Hon är ständigt a’jour med senaste kunskap och delar med sig den till alla.

Fint och hedrande

Så här säger hon själv om motiveringen;

- Det är en fin och hedrande motivering. Det är alltid en balansgång mellan att vilja driva vården framåt samt att ställa för stora krav på de resurser som finns både i stort och på kliniken. Är glad att mitt arbete uppfattas positivt och att jag verkar lyckas få med patient- och närståendeperspektivet.

- Vården är teamwork och inget är möjligt utan detta. Jag har förmånen att arbeta där det är högt till tak och där allas kunskap räknas oavsett yrkesgrupp. Alla jag jobbar med både i cancerprocessen och de som ger stöd i fikarummet är värda priset. Det delar jag gärna med dem, rundar Lotte Moebius av.

Text: Lena Manneby & Foto: Elisabeth Weckman

4 av 4 gillar detta