- Startsida
- Om oss och kontakt
- Östersunds sjukhus
- Restaurang och café
- Patientmenyer
- Patientmeny - Huvudrätter

Patientmeny - huvudrätter
Vår meny innehåller smårätter, huvudrätter och efterrätter som är omsorgsfullt tillagade av sjukhusets egna kockar. Måltiden är en viktig del i ditt tillfrisknande och vi hoppas att du hittar något på menyn som passar just dig.
Vi önskar dig en smaklig måltid!
Kokta grönsaker ingår till alla huvudrätter. Önskar du även en sallad kan du välja bland alternativen längst ner på sidan.
Huvudrätter - vegetariskt
Grillostgryta med linser och chili
Serveras med kokt ris och brytbönor.
(glutenfri, vegetarisk)
Frestelse med sojafärs och potatis
Serveras med broccoli.
(glutenfri, laktosfri, lättuggad, vegetarisk)
Paella med chorizo
Smakrik risrätt med saffran och grönsaker.
(glutenfri, mjölkfri, vegansk)
Nudelwok med quorn
Serveras med grönsaker och sötsursås.
(glutenfri, laktosfri, mjölkfri, vegetarisk)
Tortellini med spenat & ricotta
Serveras med en tomatsås och bukettgrönsaker.
(vegetarisk, lättuggad)
Huvudrätter - fisk
Stekt strömming med potatismos
Serveras med skirat smör och morotsmix.
(glutenfri, laktosfri, lättuggad)
Klassisk laxpudding
Serveras med skirat smör och bukettgrönsaker.
(glutenfri, laktosfri, lättuggad)
Fiskbiffar med dill och citronsås
Serveras med kokt potatis och broccoli.
(glutenfri, laktosfri, lättuggad)
Havets Wallenbergare
Serveras med kokt potatis och bukettgrönsaker.
(glutenfri, laktosfri, lättuggad)
Kokt sej med vitvinssås
Serveras med kokt potatis och salladsgrönsaker.
(glutenfri, laktosfri)
Huvudrätter - kyckling och gris
Kycklingfärsbiff med kokos- och currysås
Serveras med kokt potatis och bukettgrönsaker.
(glutenfri, mjölkfri, lättuggad)
Kycklinggryta med paprika
Serveras med kokt ris och salladsgrönsaker.
(glutenfri, laktosfri)
Korvstroganoff med ris
Serveras med romanescogrönsaker.
(glutenfri, laktosfri, mjölkfri)
Isterband med dillstuvad potatis
Serveras med morötter och inlagda rödbetor.
(laktosfri)
Kökets val
Köket väljer dagens lunch eller middag.
Huvudrätter - kött
Köttbullar med potatismos och gräddsås
Serveras med morötter och lingonsylt.
(glutenfri, laktosfri, lättuggad)
Kökets Kalops
Serveras med kokt potatis, morötter och inlagda rödbetor.
(glutenfri, mjölkfri)
Köttfärssås med spagetti
Serveras med bukettgrönsaker.
(laktosfri, mjölkfri)
Kålpudding
Serveras med kokt potatis, brunsås och morötter.
(glutenfri, laktosfri, lättuggad)
Köttfärsfrestelse med potatis
Serveras med broccoli.
(glutenfri, laktosfri, lättuggad)
Sallader
Råa bitar (grönsaksstavar)
Lite grövre grönsaker som anpassas efter säsong. Som tillbehör eller enkelt tilltugg.
Vitkålssallad
Vitkålssallad marinerad i dressing. Övrigt innehåll varierar efter säsong.
Dagens grönsallad
En bas av grönsallad med lättuggade grönsaker som varierar efter säsong (exempelvis tomat eller gurka).
Rostade marinerade grönsaker
Rostade grönsaker i en härlig dressing