Östersunds sjukhus

Östersunds sjukhus är beläget i de centrala delarna av Östersund, med utsikt över Storsjön och fjällen. Sjukhuset är det enda i Jämtland Härjedalen och ombesörjer en yta som är större än hela Danmark.

Inom upptagningsområdet finns det bara cirka 130 000 invånare, men skidturismen kan periodvis fördubbla siffran.

Illustration över Östersunds sjukhus

Östersunds sjukhus. Illustration: Bertil Nordström.

Inom den specialiserade vården arbetar cirka 2 500 personer.

Östersunds sjukhus är ett komplett och välutrustat sjukhus. Mångsidighet, bredd och tillåtande klimat för forskning och utbildning är karakteristiskt för sjukhuset.Kompetensen är hög både när det gäller medicinska specialiteter och omvårdnad.

Sjukvård på regional och nationell nivå när det gäller svåra behandlingar eller operationer genomförs i första hand vid bland annat Norrlands universitetssjukhus i Umeå eller Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Sjukhusets reception

Receptionen har öppet vardagar kl 06.45-15.00.

Hitta inom sjukhuset

I Vägvisaren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du hitta vägbeskrivningar till avdelningar, mottagningar, provtagning,och övrig service inom sjukhusområdet. 

Restriktioner för besök i vården

På grund av nuläget med coronaviruset/covid-19 gäller restriktioner för besök i Region Jämtland Härjedalens alla lokaler. Här kan du läsa vad som gäller för dig som är patient, medföljande till en patient eller vill besöka en inneliggande patient:

Tack för att du tar hänsyn till detta och bidrar till att bromsa smittspridningen!

Egen sjukdom (exempelvis magsjuka/vinterkräksjuka):

Om du själv blir inlagd som patient är det viktigt att du berättar om eventuell smittorisk så att vi kan vidta försiktighetsåtgärder.

Om du är anhörig och du själv eller någon du varit i nära kontakt med har haft magsjuka, vinterkräksjuka eller liknande symtom från mag-tarmkanalen de senaste tre dygnen, så vill vi att du avstår ifrån att komma på besök.

Eventuell smitta som sprids till inneliggande patienter kan få stora konsekvenser.

Blommor och starka dofter

Blommor med stark doft är inte tillåtna på sjukhuset – och vid allergi är inga blommor alls tillåtna. Det kan variera från avdelning till avdelning, så kolla gärna upp detta i förhand. Tänk även på att undvika starkt doftande parfymer vid besök.

Värdesaker och kontanter

Sjukhuset ansvarar inte för värdesaker. Ta bara med det mest nödvändiga om du ska vara inneliggande patient. Om du har kommit akut till sjukhuset och sedan blir inlagd – be då gärna någon anhörig att ta hem dina värdesaker.

Telefonkontakter

Vår målsättning är att ägna så mycket tid som möjligt med att vårda våra patienter. Därför önskar vi att kontakten mellan avdelningen och anhöriga samordnas till en person.