Jämtlands taltidning

Jämtlands taltidning är en är en reportagetidning inspelad på cd. Den kommer hem i brevlådan varje fredag till alla som inte kan se och bor i Jämtlands län. Du som bor utanför länet kan också få tidningen.

Taltidningen är gratis och varje nummer är ungefär en timme långt.

För att uppfylla EU:s tillgänglighetsdirektiv ( WCAG 2.1 nivå AA ) har webbvarianten av Jämtlands taltidning flyttats och nås numer via Myndigheten för tillgängliga medier och Legimus

För att läsa taltidningen via webben behöver du kontakta taltidningshjälpen ( se kontaktuppgifter nedan ) eller myndigheten för tillgänliga media, MTM för att få ett användarnamn och lösenord att logga in med. Se kontaktuppgifter nedan.

Instruktioner

Om du inte redan har appen Legimus i din surfplatta eller smart mobiltelefon behöver du ladda ner den. Det gör du via App store om du har Iphone eller Ipad och via Google Play om du har en Android-surfplatta eller -telefon.

Om du redan har appen Legimus med automatisk inloggning för att läsa talböcker måste du först logga ut från appen innan du kan fylla i ditt inlogg för taltidningar.

När du startar appen kommer du till inloggningssidan. Under Tidningar inloggning lägger du in ditt anvädarnamn och lösenord.

Du hittar dina taltidningar i hyllan Tidningar. Dagstidningar finns tillgängliga tio nummer tillbaka. Andra taltidningar, till exempel taltidningar som ges ut av kommuner och landsting, finns tillgängliga tre nummer tillbaka.

Kontakta Taltidningshjälpen om du behöver support. Du når dem på taltidningshjalpen@polarprint.se eller på telefon 020-311 211. De har öppet vardagar 8:00-12:00 och 13:00-16:00.

Det finns en manual i hyllan Egna filer i appen

Korta instruktionsfilmer:
För Iphone/Ipad
För Android

Behöver du hjälp med att läsa talböcker i appen Legimus kontaktar du ditt bibliotek.

Kontaktuppgifter

Taltidningshjälpen
E-post: taltidningshjalpen@polarprint.se
Telefon: 020-311 211
Öppet: vardagar 8:00-12:00 och 13:00-16:00

Myndigheten för tillgängliga medier (MTM)
E-post: info@mtm.se
Telefon: 08-580 02 700
Webbplats: www.mtm.se

Tidigare nummer


Tidningen beskriver hur människor och platser ser ut. Den beskriver nya varor som du kan köpa i mataffären. I tidningen kan du också lyssna på ögondoktorn. Här berättar också synskadades förening om vad dom gör. Du får veta vilka nya ljudböcker som finns att låna på biblioteket. Du får också lyssna på kända personer som berättar om hur de ser ut.

Lena Manneby

Lena Manneby

Exempel på kända personer som redan intervjuats i tidningen är vår f.d. statsminister Göran Persson och sångerskan Lill-Babs Svensson.

Redaktör och ansvarig utgivare är Lena Manneby. Ring till Lena om du vill få tidningen postad till din hemadress som cd-skiva. Telefonnummer 063-14 76 96.

Hör gärna av dig med ris och ros, reportagetips och andra goda idéer!

Vi hörs!

Lena Manneby, redaktör/ansvarig utvivare - journalist, Jämtlands taltidning.


REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN

Postadress: Box 654, 831 27 Östersund
Fakturaadress: Box 910, 831 29 Östersund
E-post: region@regionjh.se
Telefon: 063-14 75 00 (växel)
O
rg. nr: 232100-0214