Hammarstrands hälsocentral söker distriktsläkare 

Vill du vara med och utveckla framtidens primärvård? Söker du kompetenta och trevliga arbetskamrater i ett spännande och utmanande arbete? Här är vi! På Hammarstrands hälsocentral har vi stort fokus på trivsel i personalgruppen. Vi arbetar med hög servicenivå och alltid med patienten i fokus.

Hammarstrands hälsocentral är en välfungerande hälsocentral med glesbygdsprofil där vi har fast personal och vi arbetar tillsammans som ett team med fokus på att lösa problem på ett smidigt sätt. Här jobbar läkare, barnmorska, distriktssköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare. Vi har även en psykosocial enhet samt fysioterapeuter.

Med hjälp av E-hälsa ser vi stora utvecklingsmöjligheter i primärvården och då särskilt kanske i glesbygd. Just nu arbetar vi inom primärvårdsområdet för att utveckla moderna IT-lösningar som underlättar vårt arbete med patienter, där ingår bland annat mottagningsbesök med läkare på distans, men också ett digitalt egenvårdsstöd riktat främst mot våra kroniskt sjuka patienter.


  • Vi har en fast läkare på plats och tillsammans ska vi bli tre distriktsläkare samt ST-läkare. Ditt uppdrag är att ansvara för 1 300 av våra cirka 3 900 patienter. Det är ett stort geografiskt område och ibland ställs man också inför akuta medicinska situationer.
  • Vi har två särskilda boenden inklusive korttidsplatser med nära och välfungerande samarbete med kommunens sköterskor. Vi har också ambitionen att arbeta mera med hembesök.
  • Utefter eget intresse kan du få arbeta med mödravård, barnhälsovård eller särskilt boende.
  • Som distriktsläkare uppmuntras du att driva flera spännande och utvecklande uppdrag, till exempel att vara med och utveckla nära vård för patienten. Vi uppmuntrar också till att delta i de fortbildningsdagar som ges av regionen.
  • Vi erbjuder individuella och flexibla lösningar och du kommer att kunna ha ett stort inflytande över ditt eget schema så att du får ut det mesta av både arbetet och fritiden.

Hammarstrand External link, opens in new window. är beläget naturskönt vid Indalsälven och här finns ett välutrustat gym, skidspår, slalombacke, butiker, café, löpslingor, förskola och låg- och mellanstadieskola. Hälsocentralen ligger ca 100 km från Östersund och 110 km från Sundsvall. Goda bussförbindelser finns åt båda håll och flygplatser finns i båda städerna. I närområdet finns många vackra byar med goda möjligheter att både hyra och köpa hus till en rimlig kostnad. Läs mer på Ragunda kommuns webbplats ragunda.se

Kontakt

Märit Wiklund, Enhetschef; +46 69 668 25 35 marit.wiklund@regionjh.se
Helene Gustavsson, Human resources specialist; +46 63154985 helene.gustavsson@regionjh.se