Investeringsfrämjare

Arbetsplatsbeskrivning

I Jämtland Härjedalen är livskvaliteten i fokus. Här är den storslagna naturen alltid nära. Här bor du trivsamt och kan fylla din fritid med upplevelser en region som du längtar till och växer i. Hos oss jobbar du med kollegor med många yrken, som har både spets och bredd i kompetensen.

Region Jämtland Härjedalen har genomfört ett projekt kopplat till Jämställd Regional Tillväxt och förståelse för normkritik är en viktig del för att vi ska lyckas bättre med våra uppdrag. Det gäller även oss som arbetsgivare. Näringslivsfrågor generellt har en tydlig norm. Vi ser gärna sökanden som förändrar dessa.

Nya investeringar och företagsetableringar är en viktig del av vår framtid här i region Jämtland Härjedalen. De möjligheter som erbjuds här genom regionens tillgångar i klimat, natur och människor, är otroligt viktiga förutsättningar. Business Region MidSweden är ett samverkansinitiativ där regionen tillsammans med alla länets kommuner arbetar proaktivt för etableringar och expansioner. Den tjänst vi söker kommer att vara kopplad till det europeiska regionala utvecklingsfondens projekt ”Jämtland Härjedalen – A Business Region on the Move” som arbetar med att få nya företag och befintliga företag till regionen att växa i sysselsättningar.

Att jobba med investeringsfrämjande är att kunna se möjligheter, men också att tillsammans med andra engagera och realisera. Det handlar ofta om att samtidigt ”ha tusen bollar i luften”. Vi träffar många intressanta människor från olika delar av Sverige och världen, vilka vi hjälper att här i länet hitta tänkbara partners eller platser att etablera verksamheter på. Vi har även möjlighet att bistå länets företag att se på expansionsmöjligheter och vara behjälplig i en sådan process.

En allt större omfattning på verksamheten och fler bollar i luften gör att vi nu behöver en förstärkning!


Som arbetsgivare kan vi erbjuda egna träningslokaler med gym och olika gruppaktiviteter. Du blir också medlem i vår personalförening som erbjuder rabatter och en mängd olika aktiviteter.

Läs mer om oss på businessregionmidsweden.se

Läs mer om oss på regionjh.se/jobbutbildning samt /regionalutveckling

Läs mer om Jämtland Härjedalen på jamtland.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.


Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsbeskrivning

Som investeringsfrämjare är du en övergripande, problemlösande och smidig relationsskapande doer som ser till att projekten når hela vägen fram. En stor del av arbetet kommer att bestå i att stödja företagsetableringar till region Jämtland Härjedalen och vara en väg in. En stor del av tiden går åt till kontakter med företagare och andra intressenter med frågor likt:

• Finansiering- och investeringsstöd
• Kompetens, bemanning och nätverk
• Näringslivskartläggning och målgruppsdiskussioner
• Tillstånds- och mark/lokalförfrågningar
• Framtagande beslutsunderlag och etableringsprospekt
• Driva etableringsprojektet från vision till färdigställande
• Skapa och bibehålla goda relationer med företagare, fastighetsägare och kollegor

Arbetet kommer även bestå i att driva expansion och etableringar till regionens styrkeområden (tex. IT, ekonomi, turism, tillverkning, energi- och gröna näringar) samt processledning för att skapa starkare och tydligare kluster med företagen. En del av arbetet kommer även att inbegripa kartlägga, förädlar och presenterar affärserbjudande för tänkbara investerare.
Du kommer att jobba på område Näringsliv där vår vision är att bli EN SJÄLVKLAR OCH DRIVEN AKTÖR SOM SKAPAR FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR NÄRINGSLIVET ATT VÄXA

Kvalifikationer

Vi söker dig som gillar varierande arbetsuppgifter och många kontakter med personer inom och utom länet där människan är i centrum. Vi driver tillsammans flera parallella processer där relationssälj, koordinering, analys och administration av projektet är några viktiga moment. Hur vi tillsammans löser det formar vi i dialog beroende på din erfarenhet, intressen och styrkor. Att presentera, motivera och styrka regionens attraktivitet kommer att bli en del i vardagen och för oss är dina personliga egenskaper och värderingar viktiga. Att vara ödmjuk, flexibel, ha nära till skratt men samtidigt seriös och lojal, tror vi är en vinnande kombination.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av processarbete och företags- eller myndighetsetablering. Goda egenskaper att skapa formella och informella kontakter med företagsledning, organisation eller nätverk inom om det regionala näringslivet är ett plus, samt om branschspecifik erfarenhet inom något av regionens styrkeområden finns. Det är meriterande om du har arbetat med tillväxtprojekt, landsbygdsfrågor och nätverk från andra delar av landet eller världen.

I arbetet är det viktigt med goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.
För tjänsten krävs körkort B

I arbetet ingår att arbeta med ständiga förbättringar.

Andra uppgifter

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, företaget inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid,
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Martina Lundholm
Områdeschef
Telefon: 070-6969541
Email: martina.lundholm@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Ansökan

Referensnummer: Persr/330/2019
Sista ansökningsdag: 2019-08-24

Ansök nu

REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN

Postadress: Box 654, 831 27 Östersund
Fakturaadress: Box 910, 831 29 Östersund
E-post: region@regionjh.se
Telefon: 063-14 75 00 (växel)
O
rg. nr: 232100-0214