Enhetschef till kirurgmottagningen, Östersund

Arbetsplatsbeskrivning

Utvecklande jobb som enhetschef inkl. engagerade kollegor*
Är du en driven person som vill vara med och leda och utveckla arbetet inom kirurgmottagningen på Östersunds sjukhus? Vi söker en ny enhetschef som kan hjälpa oss att lyfta vår verksamhet!
I ett nära samarbete med medarbetarna på mottagningen och i ett dynamiskt samledarskap driver du pågående och nya utvecklingsprojekt inom öppenvården.
*Du blir en del av ett sammansvetsat gäng som stöttar och lyfter varandra!

Arbetsbeskrivning

Öppenvården inom område kirurgi består av kirurgi- och urologimottagningen, endoskopienheten, stomi- och uroterapimottagningen, enheten för inskrivning och dagvård, operationskoordinering, onkologimottagningen och delvis Storsjögläntan/palliativa konsultteamet. Ni är tre enhetschefer inom öppenvården där en av dina kollegor ansvarar för den onkologiska och palliativa verksamheten, och där du och din kollega har en uppdelning av de övriga verksamheterna som ni leder i nära samarbete.
Kirurgimottagningen är en specialistmottagning med inriktning på övre och nedre gastrointestinal kirurgi, kärlkirurgi, bröstcancer, endokrinkirurgi, urologi och plastikkirurgi.
Som enhetschef ansvarar du för att planera, leda och följa upp verksamheten. Du förväntas driva verksamheten strategiskt och målinriktat för att nå de uppsatta målen. Du ska ha fokus på tillgängligheten och vara beredd att driva pågående och nya utvecklingsprojekt.
Du är direkt underställd områdeschefen och ingår i områdets ledningsgrupp, du förväntas även arbeta i nära samarbete med övriga enhetschefer, verksamhetsutvecklare samt MLU (läkare med medicinskt ledningsuppdrag och MLA (läkare med medicinskt ledningsansvar). Du har budget-, arbetsmiljö-, utvecklings- och personalansvar. Samverkan med andra aktörer som kommuner, primärvård och övriga enheter på sjukhuset är också viktig.
På kirurgimottagningen jobbar ett 30-tal medarbetare. Här bedrivs mottagningsverksamhet med ny- och återbesök, totalt cirka 12 000 besök per år. På mottagningen utförs även mindre kirurgiska ingrepp. På kirurgmottagningen arbetar undersköterskor, medicinska sekreterare, mottagningssjuksköterskor och sjuksköterskor med specialfunktion som kontaktsjuksköterskor med egen mottagning och telefonrådgivning.

Kvalifikationer

Minst treårig högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård. Vi söker en positiv och handlingskraftig chef som skapar engagemang för verksamhetens uppgifter, utveckling och resultat. Du har förmåga att ta tillvara medarbetarnas kunskap, erfarenhet och kreativitet för att tillsammans med dem och områdets övriga chefer driva förbättrings- och kvalitetsarbete. Du har en god kommunikativ förmåga och ditt ledarskap kännetecknas av att skapa förtroende och ett bra samarbete.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från chefs- och ledarskap och förbättringsarbeten inom sjukvården. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Andra uppgifter

Forts fackliga företrädare:
Kommunal: Margaretha Johansson, nåbar fr V 31, telefon 063-153017, e-post Margaretha.johansson@regionjh.se
Nina Didriksson Karlsson, nåbar fr V 30, telefon 063-153428, e-post nina.karlsson@regionjh.se
Vision: Elin Nilsson, ej nåbar V 32 - V 33, telefon 063-153854, e-post elin.nilsson@regionjh.se
Läkarföreningen: Sarah Welander, nåbar fr V 32, telefon 063-153000 (sökn via vx) e-post sarah.welander@regionjh.se
Olle Sjöström, nåbar fr V 32, telefon 063-153000 (sökn via vx) e-post olle.sjostrom@regionjh.se
SSR: Linn Berlin, nåbar fr V 32, telefon 063-154575 e-post linn.berglin@regionjh.se
Irja Gleby, nåbar t o m V 31, telefon 063-155461 epost irja.gleby@regionjh.se

Östersunds sjukhus är ett komplett och välutrustat akutsjukhus med hög kompetens både vad gäller medicinska specialiteter och omvårdnad. Sjukhuset med 2 400 medarbetare är det enda i länet, vilket möjliggör en närhet mellan de olika specialiteterna. En närhet som kommer patienterna till del.
Som anställd hos oss jobbar du med kollegor från många yrken, med både spets och bredd i kompetensen. Du är också medlem i vår personalförening som erbjuder en mängd olika och roliga aktiviteter.
Region Jämtland Härjedalen arbetar för utveckling och tillväxt i länet och för att erbjuda alla boende och besökare en hälso- och sjukvård av hög kvalitet. Vår vision är att vara en region att längta till och växa i. Hos oss får du adrenalinkickar och avkoppling i kombination med gastronomi av hög klass i spännande mix.
Spetsforskning och testmiljöer inom medicin, sport och friluftsliv skapar fina möjligheter för stora varumärken och framgångsrika elitidrottare. Växande branscher och unga entreprenörer med global utblick har sin bas i regionen. Här hittar du också landets största alpina destinationer som hälsar gäster från hela världen välkommen.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Jämtland Härjedalen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid, Tidsbegränsat förordnande om 4 år med möjlighet till förlängning. I grunden en tillsvidareanställning inom din grundprofession.
Tillträde: Tillträde snarast möjligt, eller enligt överenskommelse.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Anna Warg, nåbar fr V 34
Områdeschef
Telefon: 063-153949
Email: anna.warg@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Frida Maurtizon, nåbar fr V 34
Vårdförbundet
Telefon: 063-153000 (sökn via vx)
Email: frida.fallhagen@regionjh.se
Namn: Marielle Nordström, nåbar fr V 33
Vårdförbundet
Telefon: 063-153017
Email: marielle.nordstrom@regionjh.se
Namn: Irén Karlsson, nåbar fr V 33
Kommunal
Telefon: 063-153043
Email: iren.karlsson@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/326/2019
Sista ansökningsdag: 2019-08-22

Ansök nu

REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN

Postadress: Box 654, 831 27 Östersund
Fakturaadress: Box 910, 831 29 Östersund
E-post: region@regionjh.se
Telefon: 063-14 75 00 (växel)
O
rg. nr: 232100-0214