Porträttbild på Sara Vestfält

Sara – delaktig i livets mest magiska ögonblick

BARNMORSKA

− Så länge jag kan minnas har jag velat bli barnmorska och det var därför jag utbildade mig till sjuksköterska i Östersund från första början. Efter sjuksköterskeexamen jobbade jag på kirurgen i åtta år men drömmen om att bli barnmorska fanns alltid där och blev ett självklart val när jag födde mitt första barn. Då jag fick en inblick i denna fantastiska värld och på den vägen är det!

Sara Edholm jobbar som barnmorska på förlossningen och BB i Östersund sedan sju år tillbaka, med lite uppehåll för barnafödande.

Valet att jobba inom förlossningsvården var självklart eftersom hon gillar att arbeta med akutsjukvård, ingen dag är den andra lik.

Det bästa med att vara barnmorska

– Otroligt roligt och varierande. Ingen förlossning är den andra lik och därför behöver jag som barnmorska ha ett flexibelt och anpassningsbart förhållningssätt, precis som en kameleont, säger Sara Edholm och fortsätter:

– Som barnmorska försöker jag därför anpassa mig efter de par jag möter och deras behov och önskemål. Att på kort tid kunna skapa en relation till de blivande föräldrarna där jag får förtroendet att vara delaktig i livets mest magiska ögonblick!

Hon är uppvuxen i Sveg i Härjedalen men flyttade till Östersund vid 16 års ålder för att gå gymnasiet. Därefter har hon bott på andra orter under några år men flyttade tillbaka till Östersund för att plugga till sjuksköterska.

– Att leva och bo i Jämtland innebär att du har tillgång till vacker natur med skog, sjö och fjäll alldeles inpå husknuten, så det har varit ett självklart val för mig att bo i Östersund, rundar hon av.

8 000

steg per arbetsdag

3

egna barn

241

förlossningar hittills

Text: Lena Manneby Foto: Privat