En person står lutad mot en björk i solskenet. klädd i blå arbetskläder

Malin flyttade till drömjobbet i Jämtland

FYSIOTERAPEUT

– Jag flyttade till Jämtland för cirka fyra år sedan, egentligen på ren impuls, eftersom jag då fick anställning som fysioterapeut på Smärtenheten inom Region Jämtland Härjedalen. Ett drömjobb för mig just då.

Idag arbetar Malin Axén som fysioterapeut på område kirurgi och kvinna, inom specialområde obstetrik, gynekologi och urologi. En arbetsplats som hon skattar mycket högt:

– Att ha inkontinens eller smärta vid sex begränsar ofta kvinnors liv mycket, och samtidigt är det många som drar sig för att berätta om sina besvär. Det är inte ovanligt att kvinnor drar sig för att söka vård, förklarar Malin och fortsätter;

– Det är en ynnest att få hjälpa dessa kvinnor, och det känns otroligt motiverande att få vara med och driva utvecklingen framåt för en mer jämställd vård.

Malin Axén drogs som så många andra till ett vårdyrke med hopp om att kunna göra skillnad för människor.

– Jag lockades också av att ha varierande arbetsdagar med många praktiska inslag.

Älskar närheten till fjällen

Malin Axén föddes i Norrtälje och studerade till legitimerad fysioterapeut på Umeå Universitet.

– Med friluftsliv och skidåkning som största intresse älskar jag närheten till fjällen och den stora mängd friluftsfolk som länet drar till sig. Som nyinflyttad hade jag lätt att hitta vänner genom de många gratis träningsgrupper som finns i Östersund!


5

år som jämte

6

år som fysioterapeut

6

par skidor äger hon

Text och foto: Lena Manneby