Person i vinterjacka och rött hår står mot en grå stenvägg och tittar in i kameran

Eva – utvecklats oerhört mycket i sin yrkesroll

UNDERSKÖTERSKA

Tjusningen med yrket är att ingen dag är den andra lik. Jag har lärt känna många kollegor under mina sex år på regionen samt träffat många patienter och anhöriga. Jag har utvecklats oerhört mycket i min yrkesroll, då jag jobbat på flera olika avdelningar under dessa år. Att jobba på regionen är utmanande och utvecklande.

Eva Rheborg sökte jobb på Region Jämtland Härjedalen då hon hunnit jobba på kommunen i 7 år, efter avklarade studier till undersköterska. Hon läste inriktning akutsjukvård, eftersom drömmen redan då var att få jobba på sjukhuset.

Det är ett fantastiskt samarbete
mellan alla i arbetsgruppen.


Kände sig som hemma direkt

Eva Rheborg tycker att infektionsavdelningen är en bra och väl fungerande arbetsplats. Det är en välkomnande arbetsgrupp. Hon kände sig som hemma redan första veckan.

– Vi har "högt i tak" och det finns otroligt mycket glädje på infektionsavdelningen. Arbetsgruppen består av personer i varierande åldrar. Alla blir respekterade för den dom är. Det är ett fantastiskt samarbete mellan alla i arbetsgruppen. Vi lever efter mottot, att tillsammans hjälps vi åt för då klarar vi av våra arbetspass. Vi är många som har rak och ärlig kommunikation med varandra. När konflikter uppstår upplever jag att många strävar efter att ta upp sådant som stör och gnager med den det berör. Alla yrkeskategorier här upplever jag som trevliga. Dessutom har vi en mycket bra chef i Anna Lindmark.

Eva Rheborg har bott i Östersund sedan hon var 13 år. Kärleken till naturen har hållit henne kvar.

– Jag tycker också om vår lilla stad, Östersund är lagom. Jag är dock född i Kiruna, rundar hon av.

5

söner

5

antal avdelningar hon arbetat på

7

antal foton hon tar per vecka i snitt

Text: Lena Manneby Foto: Lena Manneby