David sommarjobbar inför flytten till Jämtland

LÄKARSTUDENT

– Jag trivs jättebra, det är en välkomnande arbetsplats med trevliga kollegor. På akuten hamnar man ofta i situationer man inte kan, men man har alltid stöttning av kollegorna. Saker sker i snabb takt och man får träffa ett stort spann av väldigt olika patienter.

David Hariri har hunnit studera fyra år på läkarlinjen, och arbetar sedan några veckor tillbaka som omvårdnadsassistent på akutmottagningen på Östersunds sjukhus.

– Min sambo jobbar här. Vi har pratat länge om att flytta till Jämtland och i vintras fick hon jobb på Region Jämtland Härjedalen och flyttade i förväg. Jag har 1,5 år kvar på läkarprogrammet i Stockholm, och tänkte sommar- och extrajobba här tills det blir dags att söka AT-tjänst. Det är ett bra sätt att få koll på arbetsplatsen och om jag trivs här för framtiden, berättar David.

Skidåkning, klättring och smidiga nattåg

David Hariri bor i länet på deltid nu med planer på att flytta hit på heltid efter avslutad examen.

– Anledningen till att vi valde Jämtland är att få kombinationen av friluftsintressen som skidåkning och klättring, med smidiga nattåg och kommunikationer hem till familj och vänner i Stockholm, rundar han av.


7c

i bouldering (klättring)

30

nya myggbett sen Jämtlandsflytten

30

minuter med
elcykel till jobbet

Text: Lena Manneby Foto: Jenny Wikman