Energikontoret

Energikontoret, Region Jämtland Härjedalen arbetar för minskade utsläpp av växthusgaser genom projekt och aktiviteter som syftar till effektivare energianvändning och ökad användning av förnybar energi. Detta gör vi på initiativ av Energimyndigheten och kommunerna i Jämtlands län.

Vi kan agera och starta projekt själva eller tillsammans med andra. Huvudarena är förstås Jämtland och Härjedalen, men vi glömmer inte bort att det finns en värld även utanför länsgränsen. Vi kan vara ett bollplank vad gäller olika projekt inom områdena förnybar energi, energieffektivisering och minskad miljöpåverkan. Har ni idéer är ni välkomna in till oss, så kan vi diskutera dem.

Välkommen att höra av dig till oss!
energikontoret@regionjh.se

Anmäl dig på Energikontorets nyhetsbrev!

* indicates required

Kryssa för rutan för att få Nyhetsbrevet.

Du kan avregistrera dig från det här utskicket när du vill genom att klicka på länken längst ner på våra e-postmeddelanden. För mer information om GDPR se vår hemsida.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Facebook

Event


 • Rallydrottningen Tina Thörner tar tempen på tunga fordon och biogas
  Vad är flytande biogas? och vad finns det för utbud när det gäller tunga fordon? Varför är det så lätt att räkna hem men få som hoppat på? Vilka stöd kan åkarna få när de investerar i både framtiden för barnbarnsbarnen och i sina näringar?
  Tina Thörner gästar Öka takten och pratar med en hel biogasbransh. Från producenter av biogas till fordonsindustrins företrädare och åkare själva. 

  Det här avsnittet är en del av eventet Biogas Roadshow

  Fråga vår rådgivare om energieffektivisering, förnybara drivmedel eller minskad miljöpåverkan så svarar vi i kommande avsnitt. Bästa sättet är att mejla oss på : energikontoret@regionjh.se   Produktion: "Öka takten" produceras av Poddverandan i Östersund på uppdrag av Energikontoret, Region Jämtland Härjedalen.


 • Elavbrott kan få stora konsekvenser-så kan du förbereda dig
  Ett elavbrott skulle kunna vara i flera dygn, eller längre. Att vara förberedd och med ganska små medel klara av att rida ut avbrottet handlar avsnittet om den här gången. 

  Skicka gärna en fråga till energikontoret så ska vi ta upp svaret i kommande avsnitt. Du hittar kontaktuppgifterna här.

  Produktion: Poddverandan i Östersund  • Information om Trafikverkets stöd för snabbladdare
  Webbinarium 1 oktober 10:30 - 12:00. • Nyhetsbrev september
  Ta del av vårt nyhetsbrev


 • 22 juni Webbinarium om Byggnadsvård och renovering
  Vill du lära dig mer om byggnadsvård och energismart renovering?Var med på energi- och klimatrådgivarnas webbinarie den 22 juni kl 19.00. Det är helt gratis!


 • Väkommen på Energifrukost 10 juni
  Till dagens frukost gästas vi av Mårten Larsson, ansvarig för bioenergifrågor på Skogsindustrierna. Finns det tillräckliga volymer biodrivmedel med rätt kemiska egenskaper för att blandas med fossila drivmedel? Och hur påverkas drivmedelspriserna när stora volymer biodrivmedel blandas in och beskattas fullt ut?


 • Webbinar: Laddning bostadsbolag 15 juni
  Energikontoret bjuder in till ett webbinarium med digitalt studiebesök hos Östersundshem. Biofuel region informerar om grunderna för laddning, tillgänglighet och brand, Boverket talar om de nya reglerna kopplat till laddning för laddbara fordon och olika betallösningar diskuteras.


 • Webbinar: Erbjud laddning till kunder och besökare 1 juni
  Funderar du på hur du kan fixa laddning till dina kunder och besökare? Lär dig mer om grunderna för laddning och lyssna på goda exempel från Jämtland och Västernorrland.


 • Webbinarieserie elfordon och laddning inom upphandling
  Serien innehåller tre delar: 25 maj, 1 juni och 15 juni


 • Välkommen på Energikontorets digitala sommarhälsning!
  Onsdag den 2 juni 2021 klockan 8.15 - 9.15

Rubrik

Innehåll

Rubrik

Innehåll

Rubrik

Innehåll

Rubrik

Innehåll