Biogas

Under 2025 börjar flytande biogas produceras utanför Östersund. Det är ett fordonsbränsle som bland annat passar utmärkt för långa transporter med lastbil. Arbetet med att planera för nya tankstationer i Jämtlands län pågår.

Vi på Energikontoret kan stötta dig det gäller att knyta ihop aktörer som äger mark med aktörer som är intresserade av att bygga drivmedelsstationer. Har du tillgång till mark som lämpar sig för detta ändamål kan du enkelt och gratis annonsera ut det via sajten drivmedla.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Vår samarbetspartner BioFuel Region Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. bedriver också nätverket Biogas Norr Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för biogasintresserade aktörer.

En hand som håller i ett tankhandtag på en biogasstation.

Tankstationer för biogas

Här kan du läsa mer om viktiga saker att tänka på vid planerandet av nya tankstationer för biogas.

Illustration för podcasten "öka takten", med en tecknad figur med blixtformad elsymbol på bröstet och hjältemantel som flyger genom luften.

Podden Öka takten

Här kommer du direkt till Spotify och ett av våra poddavsnitt om biogas.

Kvinna sitter i soffa med hörlurar på och tittar på sin mobiltelefon.

Läs vårt webbmagasin

Här har vi samlat godbitarna från vårt arbete under åren som gått! Vi hintar också om vad som är på gång framöver inom elektrifiering av tung trafik samt inom biogas och vätgas.