Vätgas

Vätgas är ett drivmedel som ses som en lösning för utsläppsfria tunga transporter och många intressenter börjar visa intresse för att bygga ut infrastruktur för vätgas. För att knyta samman aktörer arrangerar vi bland annat nätverksträffar runt ämnet. För att anmäla dig till nästa vätgasträff se vårt kalendarium.

Energikontoret Region Jämtland Härjedalen driver tillsammans med Region Västernorrland och BioFuel Region ett nätverk för vätgas i transportsektorn. Via nätverket kan du få kontakt med andra inom Jämtlands och Västernorrlands län som arbetar med vätgasfrågor.

Vi arrangerar också webbinarier där du kan ta del av stora vätgassatsningar inom vår region och höra senaste nytt om fordonsutvecklingen. Både nätverksträffarna och webbinarierna är gratis och öppna för alla att vara med på.

Illustration över personbil och tunga fordon på vägar, vid en tankstation.

Tankstationer för vätgas

Vill du veta mer om etableringen av vätgastankstationer? Ta del av kunskapsunderlag vi tagit fram i tidigare projekt.

Illustration för podcasten "öka takten", med en tecknad figur med blixtformad elsymbol på bröstet och hjältemantel som flyger genom luften.

Podden Öka takten

Här kommer du direkt till Spotify och ett av våra poddavsnitt om några norska vätgassatsningar som inspirerar oss.

Kvinna sitter i soffa med hörlurar på och tittar på sin mobiltelefon.

Läs vårt webbmagasin

Här har vi samlat godbitarna från vårt arbete under åren som gått! Vi hintar också om vad som är på gång framöver inom elektrifiering av tung trafik samt inom biogas och vätgas.