Laddning och elektrifiering

Under 2024 byggs ett nät av lastbilsladdare runt om i Jämtlands län. Ett tiotal laddplatser utspridda på strategiska platser gör det möjligt att köra ellastbil i hela Jämtlands län. För att se kommande evenemang om laddning och elektrifiering se vårt kalendarium.

Tillsammans med näringslivsaktörer inom Fossilfri konkurrenskraft driver vi nätverket för elektrifiering av transportsektorn som arrangerar nätverksträffar, studiebesök och webbinarier. Välkommen du också!

Vi stödjer också offentliga aktörer som kommuner med att leva upp till ny lagstiftning på området som exempelvis Clean Vehicle Directive.

Bild på en laddbar lastbil.

Läs mer om lastbilsladdning

Här kan du läsa mer om etablering av stationer för lastbilsladdning och om elektrifiering!

Här hittar du även information om elbilar och kyla! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kvinna sitter i soffa med hörlurar på och tittar på sin mobiltelefon.

Läs vårt webbmagasin

Här har vi samlat godbitarna från vårt arbete under åren som gått! Vi hintar också om vad som är på gång framöver inom elektrifiering av tung trafik samt inom biogas och vätgas.

Illustration för podcasten "öka takten", med en tecknad figur med blixtformad elsymbol på bröstet och hjältemantel som flyger genom luften.

Här kommer du direkt till Spotify och ett av våra poddavsnitt om en unik eltimmerbil som går mellan terminal och industri i Umeå.