Illustration av vätgas och fordon som kör förbi vätgasillustrationen.

Två dagar om elektrifiering och upphandling

Den 23 och 24 april bjuder Förnybart 2030 in till två dagar med kostnadsfria workshops i Umeå. Det är elektrifiering och upphandling som står på schemat. Möjlighet att kunna delta digitalt på vissa delar kommer att finnas.

23 april: Elektrifieringsworkshop med 2030-sekretariatet

I samabete med 2030-sekretariatet arrangeras en workshop om elektrifiering av fordonsflottan.

Tid & plats: 13:00. Umeå. Plats uppdateras senare.

Syfte och mål

Genom kunskapsutbyte, samverkan, politisk påverkan och dialog hoppas vi på att kunna driva utvecklingen framåt. Här finns en möjlighet att signalera till politik och myndigheter hur de kan skapa bättre förutsättningar för kommunernas arbete kring elektrifiering av fordonsflottan.

Anmälan: Mejla agnes.bondelid@2030sekretariatet.se

24 april: Workshop om drivmedel, laddning och upphandling

Tid: 09:00 – 12:00

Plats: Umeå Folkets Hus eller digitalt via Teams.

Syfte och mål

Här kommer ni att få ta del av handfasta tips om hur ni tar fram strategier och styrdokument för drivmedels- och laddinfrastruktur. Ni kommer få lära er mer om förnybart i upphandling, byta erfarenheter och nätverka.

Innehåll

  • Vad, varför hur; om att ta fram strategier - Hanna Olovsson, BioFuel Region.
  • Lagkrav och regler att känna till – Maria Losman, Ecoplan
  • Utmaningar i början av processen – Ida Leidermark, Åre kommun.
  • Vår process från start till strategi - Sofia Larsson, Kramfors kommun.
  • Gemensam frågestund och erfarenhetsutbyte.

Målgrupp

Dessa dagar är främst till för offentliga aktörer som kommuner och regioner i Jämtlands- och Västernorrlands län. Men självklart är du välkommen även om du bor någon annanstans eller vill lära dig mer om dessa ämnen.

Mingel och övernattning

Vi bjuder även in till mingel och middag på Elite Hotel Mimer efter tisdagens elektrifieringsworkshop med 2030-sekretariatet. Så passa på att gå på dagens workshop och njut av en middag och mingel med andra deltagare och arrangörer på kvällen. Vi bjuder på middagen för er som deltar på vår workshop 24 april.

Anmälan här Länk till annan webbplats.

För mer information:

Hanna Olovsson, Biofuel Region
070 331 54 34
hanna.olovsson@biofuelregion.se

Elisabeth Wickzell, Energikontoret Region Jämtland Härjedalen
073 71 25 078
elisabeth.wickzell@regionjh.se

”Projektet Förnybart 2030 arbetar för att öka takten på klimatomställningen av den tunga trafiken i Jämtlands och Västernorrlands län. Projektet leds av Energikontoret Region Jämtland Härjedalen tillsammans med BioFuel Region och Energikontoret Region Västernorrland. Projektet finansieras av EU:s regionalfond, Region Jämtland Härjedalen, Region Västernorrland och Biofuel Region”

Om Energikontoret

Vi arbetar för energieffektivisering och minskade utsläpp av växthusgaser genom projekt, nätverk och aktiviteter. Detta gör vi på uppdrag av kommunerna i Jämtlands län och Region Jämtland Härjedalen.

Företag, organisationer och privatpersoner kan vända sig till oss för att få råd och stöd kopplat till energieffektivisering, klimatrådgivning och hållbara transporter. Vi är alltid opartiska och vi har inget vinstintresse.