Distriktsläkare till Åre HC

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du kombinera ett omväxlande och utmanande arbete med äventyr och friluftsliv? Välkommen till oss på Åre hälsocentral! Här arbetar vi som ett team och du möter patienter i alla åldrar vilket ger dig en spännande bredd i jobbet. Här får du goda möjligheter att fördjupa din kompetens inom akutsjukvård, trauma och glesbygdsmedicin. Personalboende finns att tillgå vid behov för att enklare möjliggöra en flytt till Åre.

Arbetsbeskrivning

Som distriktsläkare hos oss bedömer, utreder och behandlar du patienter och ger råd kring olika typer av besvär och problematik. Vi arbetar med en stor öppen mottagning där målet är att patienterna ska få träffa oss redan samma dag oavsett om det gäller ett brutet ben eller en urinvägsinfektion.

Du kommer jobba både med olika akuta åkommor då vi har en stor öppen mottagning och 10 mil till närmsta sjukhus men också med mer normalt primärvårdsarbete. Vi har också röntgen och utrustning för att möjliggöra slutbehandling av flertalet ortopediska trauman. I rollen som distriktsläkare ingår även att handleda och undervisa yngre kollegor.

Hos oss är ni ofta flera läkare som arbetar samtidigt. Jour-, helg- och kvällsarbete ingår då vi strävar efter hög tillgänglighet. Har du intresse finns det också möjligheter att arbeta på Järpens hälsocentral. Vi kan erbjuda individuella och flexibla lösningar så att du får ut det mesta av både jobb och fritid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har specialistkompetens i allmänmedicin med svensk legitimation. Du har goda kunskaper i svenska språket. Vi ser gärna att du har intresse för, kunskap och erfarenhet av glesbygdsmedicin.

Du är professionell, initiativrik och öppen, har förmågan att jobba självständigt och har ett gott bemötande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Andra uppgifter

Primärvården är en sjukvårdsenhet inom regionens hälso-och sjukvårdsförvaltning och där det bedrivs högskoleutbildning för läkarexamen och forskning. Detta innebär att samtliga sökande måste sakkunniggranskas av FoU-ansvarig inför eventuell anställning.

Med anledning av detta måste ansökan innehålla nedan medföljande dokument:
• Ett strukturerat CV
• Intyg om läkarexamen från det eller de lärosäten där läkaren fullgjort sin grundutbildning. Detta gäller även läkare
utbildade inom annat EU-land och i land utanför EU.
• Legitimationsbevis från Socialstyrelsen
• Specialistkompetensbevis från Socialstyrelsen
• Intyg/dokumentation om undervisningserfarenhet och eventuellt andra pedagogiska meriter.
• Om aktuellt intyg om akademisk grad, exempelvis medicine doktor eller docent, samt datum för disputation och titel på
avhandlingen.
• Dokumenterad handledarutbildning
• Om tillämpligt fullständigt uppdaterad publikationslista.
• Eventuellt ytterligare dokumenterad meritering avseende exempelvis klinisk kunskap/erfarenhet, kliniskt utvecklingsarbete, ledningserfarenhet och annat som den sökande vill framhålla som meriterande för den sökta befattningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande under rekryteringsperioden.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Kristian Höijd
Enhetschef Åre Hälsocentral
Telefon:
Email: knut-kristian.hoijd@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Frida Wikén
Läkarföreningen
Telefon: +46705324347
Email: frida.wiken@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/287/2024
Sista ansökningsdag: 2024-05-31

Ansök nu

.