Enhetschef till hälsocentralerna i Krokom och Föllinge

Arbetsplatsbeskrivning

Är du motiverad och redo för en spännande utmaning och vill ta ett nytt kliv i arbetslivet? Region Jämtland Härjedalen söker just nu efter en engagerad och lyhörd enhetschef till Krokom och Föllinge hälsocentral!

Primärvården är inne i en spännande utvecklingsfas med fokus på nära vård och utveckling av distansoberoende vård. För att skapa bättre förutsättningar för samarbete har vi inrättat en ny gemensam organisation för primärvård och ambulanssjukvård. Utvecklingen innebär att vi lättare ska kunna arbeta tillsammans i multiprofessionella team som med förändrade arbetssätt mer utgår från människors behov och förutsättningar. Det finns ett stort fokus på att utveckla arbetet med omställningen till nära vård tillsammans med andra hälsocentraler, privata vårdgivare och kommunala verksamheter. Vi har en gemensam vision och mission att ge länets invånare och besökare en bättre hälsa och vård.

Krokoms hälsocentral är en trivsam och väl fungerande arbetsplats som präglas av god gemenskap och ett nära samarbete mellan de olika yrkeskategorierna. Vi har ett upptagningsområde som sträcker sig från glesbygd till stad och med vår mottagning i Föllinge har vi ett primärvårdsansvar för ca 10 000 invånare. Vi har hög kompetens inom forskning och handledning och är en populär utbildningscentral. Hälsocentralen är välbemannad med sina 50 medarbetare och representeras av Distriktsläkare, Distriktssjuksköterskor, Barnmorskor, Fysioterapeuter, Psykolog, Psykoterapeut, Kurator, Arbetsterapeut, Dietist, Undersköterskor och Medicinska sekreterare. Utöver det så finns även en familjecentral där MHV, BHV och Öppen förskola ingår.

Föllinge hälsocentral har ett område som sträcker sig från Big River Camp vid Storån i öster, till fjällen vid norska gränsen i väst. Hälsocentralen har drygt 1450 listade invånare och är en väl fungerande enhet med stabil personalgrupp och ett gott samarbete mellan yrkesgrupperna.


I Jämtland får du nära till naturen med fjäll, skog, djur och vackra omgivningar. Området erbjuder stora möjligheter till rekreation, såsom skidåkning, skoteråkning, paddling, fjällvandring, fiske och andra friluftsaktiviteter. Eller bara möjlighet att uppleva total tystnad och stillhet, då kommunen är större än Skåne län till ytan och relativt glest befolkad.

Arbetsbeskrivning

Som enhetschef över våra hälsocentraler har du ett ansvar för områdets resultat vad gäller verksamhets-, ekonomi-, personal-, och kvalitetsfrågor. Tjänsten kommer att vara fördelad mellan Föllinge och Krokom, där du på Krokoms hälsocentral kommer att vara enhetschef i samledarskap.

Primärvården i Region Jämtland Härjedalen står inför en utveckling av nära vård. Vi utvecklar den digitala tekniken och hittar nya sätt att möta patienters behov. Du kommer att samverka med lokala samarbetspartners så som kommunen, privata hälsocentraler och andra lokal aktörer.

Du erbjuds en tillsvidareanställning i Region Jämtland Härjedalen med tidsbegränsat förordnande som enhetschef.

Kvalifikationer

Formellt krav är högskoleexamen inom hälso- och sjukvård eller annan likvärdig utbildning. Vi ser att du har erfarenhet inom hälso- och sjukvårdsområdet samt att chefs-/ledarskapserfarenhet är ett krav.

Dina personliga egenskaper och styrkor präglas av

•Mod
•Uthållighet
•God samarbetsförmåga
•Tydlighet

Du har förmåga att coacha och leda kompetenta medarbetare. Du har lätt för att kommunicera, har helhetssyn, är strukturerad, noggrann och har god förmåga att skapa ett gott arbetsklimat, som främjar engagemang och delaktighet bland dina medarbetare.

Du är resultatinriktad och når uppsatta mål. Dina kunskaper inom ekonomi och verksamhet är goda och du har förmåga att driva verksamheten inom givna ramar.

Det är en fördel om du är förtrogen med politiskt styrda verksamheter och dess villkor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Andra uppgifter

Fackliga representanter
Lena Sörensson, Kommunal
Lena.sorensson@regionjh.se

Linda Karhu, Vision
Linda.karhu@regionjh.se

Vill du veta mer om jobbet är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Du erbjuds en tillsvidareanställning i Region Jämtland Härjedalen med ett fyraårigt förordnande som enhetschef.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Kerstin Norrbin
Verksamhetschef NV Åre/Krokom/Strömsund
Telefon: 0730863720
Email: Kerstin.norrbin@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Evelina Carnebo
Fysioterapeuterna
Telefon:
Email: evelina.carnebo@regionjh.se
Namn: Annica Åreng
Vårdförbundet
Telefon:
Email: annica.areng@regionjh.se
Namn: Frida Wikén
Läkarföreningen
Telefon:
Email: frida.wiken@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/265/2024
Sista ansökningsdag: 2024-06-05

Ansök nu

.