Specialistläkare Onkologi till Område kirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker specialistläkare inom onkologi till vår onkologimottagning på Östersunds sjukhus.

Den onkologiska mottagningen vid länssjukhuset i Östersund sörjer för onkologisk cancerbehandling till invånarna i Jämtland och Härjedalen. I stort sett all behandling kan vi ge på plats här, men när det gäller till exempel strålbehandling samarbetar vi med Norrlands Universitetssjukhus i Umeå samt Sundsvalls sjukhus.

Vi har hög kompetens bland personalen på mottagningen med undersköterskor och sjuksköterskor och det finns såväl specialistkompetenta läkare som läkare under utbildning. Vi har ett välfungerande system med kontaktsjuksköterskor. På kliniken finns ett cancerrehabteam där onkolog är en del av teamet. Vi samarbetar även tätt med den palliativa enheten för de patienter som får palliativ onkologisk behandling. Varje vecka kommer dessutom onkologkonsulter från Umeå, men vi behöver bli ännu fler!

Våra invånare behöver fler läkare inom onkologi!
Du är utan tvekan efterlängtad, både av oss som jobbar här och av våra patienter, och vi vill i gengäld ge dig ett arbete med stor upplevelse av mening och möjligheter att påverka din och verksamhetens situation. Östersunds, Jämtlands och Härjedalens natur och storslagenhet kommer på köpet.

Område kirurgi har status som universitetssjukvårdsenhet och undervisning, handledning och utbildning av läkarstudenter vid Umeå universitet ingår som en del av tjänsten.
Du som specialistläkare hos oss får vara med och påverka ditt eget uppdrag. Här finns också möjlighet att bedriva forskning.

Östersunds sjukhus är det enda i vår region och rymmer de flesta av sjukvårdens specialiteter. Region Jämtland Härjedalen är en av länets största arbetsgivare med cirka 4 200 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionens hälso- och sjukvård. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för både invånare och turister, i en region som erbjuder aktivitet och avkoppling med nära till natur och fjäll. Funderar du på att ta steget att flytta hit kan vi hjälpa dig med bostad.

Arbetsbeskrivning

Arbetet på onkologimottagningen innebär mottagningsarbete med sedvanliga arbetsuppgifter samt medicinskt stöd till övriga medarbetare på onkologimottagningen. På mottagningen bedöms patienter som framför allt tillhör kirurgkliniken. De vanligaste diagnoserna är bröstcancer, gastrointestinal cancer, malignt melanom, prostatacancer och cancer i urinvägarna.

Slutenvård av onkologipatienter sker på klinikens kirurgavdelningar.

Du samarbetar med kollegor på kirurgkliniken samt palliativa enheten och deltar vid multidisciplinära konferenser. Du är aktivt delaktig i undervisning av läkarstudenter.

Strålbehandlingsenheter finns i Umeå och Sundsvall. Vi har ett utvecklat samarbete med Cancercentrum i Umeå och Onkologkliniken i Sundsvall både med avseende på strålbehandling och medicinsk onkologisk behandling.

Kvalifikationer

Legitimerad läkare med specialistkompetens inom onkologi.

Du har lätt för att samarbeta och att arbeta som del av ett team samt en god förmåga att arbeta med svårt sjuka patienter och deras närstående. Egen forskning och forskarhandledning är meriterande men inte ett formellt krav för tjänsten.

Kunskaper i svenska motsvarande C1 enligt Europaskalan.

Andra uppgifter

Din ansökan ska innehålla nedan medföljande dokument:

• Intyg om läkarexamen från det eller de lärosäten där läkaren fullgjort sin grundutbildning. Detta gäller även läkare utbildade inom annat EU-land och i land utanför EU.
• Legitimationsbevis från Socialstyrelsen
• Specialistkompetensbevis från Socialstyrelsen
• Intyg/dokumentation om undervisningserfarenhet och eventuellt andra pedagogiska meriter.
• Om aktuellt intyg om akademisk grad, exempelvis medicine doktor eller docent, samt datum för disputation och titel på avhandlingen.
• Om tillämpligt fullständigt uppdaterad publikationslista.
• Eventuellt ytterligare dokumenterad meritering avseende exempelvis klinisk kunskap/erfarenhet, kliniskt utvecklingsarbete, ledningserfarenhet och annat som den sökande vill framhålla som meriterande för den sökta befattningen

Som arbetsgivare kan vi erbjuda egna träningslokaler med gym och olika gruppaktiviteter. Du blir också medlem i vår personalförening som erbjuder rabatter och en mängd olika och roliga aktiviteter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Jämtland Härjedalen samt möjliggöra god kommunikation med våra
sökande ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Marielle Olofsson
Enhetschef
Telefon: 063-153532
Email: marielle.olofsson@regionjh.se
Namn: Karin Heideberg Biasoletto
Läkarföreningen
Telefon: 063-153000 (sökn via vx)
Email: karin.heideberg.biasoletto@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Ansökan

Referensnummer: Persr/334/2024
Sista ansökningsdag: 2024-05-15

Ansök nu

.