Synpedagog för barn och ungdom till Syncentralen, Region Jämtland Härjedalen

Arbetsplatsbeskrivning

Vår synpedagog som ansvarar för habilitering/rehabilitering för barn och ungdomar med synnedsättningar går nu vidare till andra arbetsuppgifter och vi söker därför en efterträdare.
Östersunds sjukhus är ett komplett och välutrustat akutsjukhus med hög kompetens både vad gäller medicinska specialiteter och omvårdnad. Sjukhuset med 2400 medarbetare är det enda i länet, vilket är en fördel eftersom det möjliggör en närhet mellan de olika specialiteterna. En närhet som kommer patienterna till del.
I region Jämtland Härjedalen är livskvaliteten i fokus. Här är den storslagna naturen alltid nära. Här bor du trivsamt och kan fylla din fritid med upplevelser. Vår vision är god hälsa och vi vill vara en region som du längtar till och växer i. Hos oss jobbar du med kollegor från många yrken, med både spets och bredd i kompetensen. Du är också medlem i vår personalförening som erbjuder en mängd olika aktiviteter.

Arbetsbeskrivning

Målet med Syncentralens verksamhet är att tillsammans med individen med synnedsättning, utifrån dennes behov, ge förutsättningar för ett självständigt och delaktigt liv.
Du kommer att ansvara för barns/ungdomars synhabilitering/rehabilitering både enskilt och tillsammans med övriga teamet på Syncentralen. Ditt arbete innebär också ett samarbete med skola/förskola, ögonmottagningen, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Barn- och ungdomshabiliteringen samt andra aktörer och myndigheter. Du kommer förmodligen även arbeta en del av din arbetstid med synrehabilitering för vuxna och äldre beroende på behov och kompetens. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar att göra behovskartläggningar habiliteringsplaner/rehabiliteringsplaner, synbedömningar och åtgärder utifrån varje enskild individ och familj du möter. I detta ingår att handleda föräldrar, lärare och/eller övriga i nätverket runt individen. Du ansvarar även för förskrivning av synhjälpmedel.
Resor i Jämtland och Härjedalen ingår i arbetet

Kvalifikationer

För att söka skall Du ha högskoleutbildning exempelvis som optiker, ortoptist eller arbetsterapeut. Har du synkompetens och/eller utbildning inom synpedagogik eller synrehabilitering är det naturligtvis en stor merit. Det är också mycket meriterande om du har erfarenhet av habilitering/rehabilitering.
Du ska vara van datoranvändare och gärna intresserad av teknik då många av våra synhjälpmedel är tekniska eller datorbaserade. Du kommer också arbeta och dokumentera bland annat i journalsystemet Cosmic, hjälpmedelsprogrammet Sesam samt kvalitetsregistret SKRS.
Meriterande är erfarenhet av och intresse för förändrings- och förbättringsarbete i synnerhet kunskap/erfarenhet av LEAN-organisation
Eftersom arbetet innebär nära kontakt med både patienter och medarbetare, krävs god social kompetens. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. B-körkort krävs.
En utbildningsplan kommer att göras utifrån din grundkompetens. Det krävs att du är villig att utbilda dig på de sätt som behövs för att tillägna dig den synkunskap Region Jämtland Härjedalen behöver. För rätt person är detta en fantastisk möjlighet till ett lärorikt och utvecklande arbete i ständig utveckling!

Andra uppgifter

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid / deltid, Heltid
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Åsa Moxell
Enhetschef
Telefon: 063-153474
Email: asa.moxell@regionjh.se
Namn: Sara Schalin
Optiker/Synpedagog
Telefon: 063-154322
Email: sara.schalin@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Maria Eriksson
Vision
Telefon: 063-154335
Email: maria.j.eriksson@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: C185265
Sista ansökningsdag: 2024-04-28

Ansök nu

.