Enhetschef i samledarskap på framtidens vårdavdelning

Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker Dig som vill vara med att utveckla den kirurgiska omvårdnaden för medborgarna i Jämtland Härjedalen!

Varje vecka opererar vi ca 50 patienter, träffar 450 patienter på våra öppenvårdsmottagningar, ger 60 onkologiska behandlingar och 140 patienter träffar vår primärjour på akuten. En intensiv verksamhet som hanterar allt från det enkla till det komplexa, det botbara till det livshotande, vi träffar allt från de minsta barnen till de äldsta i livets slut.

Område kirurgi består, med sina ca 260 medarbetare av följande subspecialiteter; mag- och tarmkirurgi, proktologi, urologi, akut kirurgi och trauma, bröst- och endokrinkirurgi samt kärl-, plastik- och barnkirurgi. Området sköter även onkologimottagningen samt den palliativa vården med tillhörande vårdavdelning och konsult- och hemsjukvårdsteam. Som enhetschef blir du tillsammans med enhetschefskollega ansvariga för avdelning 3 KAVA (kirurgisk akutvårdsavdelning). med ca 50–55 anställda. På avdelningen vårdas patienter med akuta kirurgiska sjukdomstillstånd. Enheten har ett teambaserat arbetssätt där alla professioner är lika viktiga och deltar i vården kring patienten. Under 2024 kommer avdelningen också tillskapa 3 stycken vårdplatser med förstärkt bemanning och patientövervakning för att ytterligare stärka patientsäkerheten.

På kirurgens 4 vårdavdelningar bedrivs verksamhet dygnet runt. Hos oss vårdas också patienter från ögon, öron och specialisttandvården.

Vi söker dig som vill vara en viktig del av ledning och utveckling av den kirurgiska slutenvården. Är du en person som är lugn och trygg, har förmåga att ta tillvara medarbetarnas kunskap, erfarenhet och kreativitet? Då ska du söka denna tjänst!

Vill du veta mer om jobbet är du varmt välkommen att höra av dig. Intervjuer kommer att ske löpande så ansök gärna så snart som möjligt.

Arbetsbeskrivning

Som enhetschef inom slutenvården arbetar du nära dina enhetschefskollegor samt läkare med medicinskt ledningsuppdrag, samtidigt som du har fullt eget ansvar för din del av verksamheten. Du ansvarar för att planera, leda och följa upp din verksamhet. Du har budget-, arbetsmiljö-, utvecklings- och personalansvar. Du förväntas driva verksamheten strategiskt och målinriktat. Du ska ha fokus på ett patientsäkert och personcentrerat arbetssätt samt vara beredd att driva pågående och nya utvecklingsprojekt. Samverkan med andra aktörer som kommuner, primärvård och övriga enheter på sjukhuset är en förutsättning.

Du är direkt underställd verksamhetschefen och kommer att ingå i områdets ledningsgrupp där du förväntas arbeta i nära samarbete med övriga enhetschefer och verksamhetsutvecklare.

Kvalifikationer

Minst treårig högskoleutbildning, gärna inom hälso- och sjukvård alternativt chefserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi söker dig som är positiv och handlingskraftig som skapar engagemang för verksamhetens uppgifter, utveckling och resultat. Du har en god kommunikativ förmåga och ditt ledarskap kännetecknas av att skapa förtroende och ett bra samarbete.

Andra uppgifter

Tjänsten är en heltid med en förväntan och möjlighet till klinisk tjänstgöring på ca 20-30%.

Välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Jämtland Härjedalen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid, Tidsbegränsat förordnande som enhetschef på 4 år med möjlighet till förlängning. I grunden en tillsvidareanställning inom din grundprofession.
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Frida Lindegren
Verksamhetschef
Telefon: 063-153949
Email: frida.lindegren@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Angelin Edström
Medicinsk sekreterare
Telefon: 063-15 32 05
Email: angelin.edstrom@regionjh.se
Namn: Alexandra Zackrisson
Kommunal
Telefon:
Email: alexandra.zackrisson@regionjh.se
Namn: Sophie Moén
Sjuksköterska
Telefon: via växeln 063-153000
Email: sophie.moen@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/77/2024
Sista ansökningsdag: 2024-02-14

Ansök nu

.