Vi välkomnar hygiensjuksköterska till Smittskydd och Vårdhygien

Arbetsplatsbeskrivning

Vår kollega går vidare mot nya utmaningar därför söker vi dig som vill ingå i vårt härliga team!

Du som hygiensjuksköterska kommer att arbeta på Vårdhygien som ligger inom verksamhetsområden Patientsäkerhet, placerat på Östersunds sjukhus. Vårdhygien utgör en länsövergripande expertfunktion som ska bistå vårdens medarbetare till en god och säker vård. Dina närmsta kollegor är hygienläkare, två hygiensjuksköterskor samt en handläggare.
Vi arbetar tätt med Smittskyddsenheten men har även nära samarbete med chefläkare, chefsjuksköterska och vårdskadeprevention som ingår i Patientsäkerhetsenheten där även Kliniskt tränings centrum ingår.
Vårdhygien arbetar för att förhindra att smittspridning uppstår och att förebygga uppkomst av vårdrelaterade infektioner hos patienter, vårdtagare och personal.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta med att samordna och utveckla det viktiga vårdhygieniska arbetet tillsammans med dina kollegor. En stor del av arbetet består av rådgivning, information och undervisning till personal och chefer inom vård-omsorg och tandvård.
Som hygiensjuksköterska övervakar du aktuellt infektions- och resistensläge. I arbetet ingår också smittspårning och rådgivning kring olika smittämnen. Vårdhygien utför konsultronder inom sjukhuset, på Hc samt SÄBO i hela länet för att stötta och förbättra det vårdhygieniska arbetet. Vi utformar övergripande rutiner för både Region och Kommunen samt omvärlds bevakar. Du kommer även att medverka vid ärenden som rör både lokalplanering och upphandling. Arbetet är utåtriktat, självständigt och omväxlande. Genom fortbildning, samverkan med kollegor, andra enheter och nationella nätverk utvecklas du i din roll som hygiensjuksköterska hos oss.
Arbetet är flexibelt och det finns möjligheter att utifrån dina erfarenheter inrikta arbetet mot vissa områden. Vi arbetar kontorstid och möjlighet till delvis distansarbete finns.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med flerårig klinisk erfarenhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du ska ha en god förmåga att samarbeta, men även att arbeta självständigt. Du ska vidare vara utåtriktad och intresserad av undervisning och förbättringsarbete.
Arbetsuppgifterna förutsätter att du har B-körkort och datorvana (Office-paketet).

Andra uppgifter

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid, vikariat med stor möjlighet till anställning efter 6 månader
Tillträde:
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Tina Arenstig
Områdeschef Patientsäkerhet
Telefon: 063-15 31 59
Email: tina.arenstig@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Kerstin Lilja
Vårdförbundet
Telefon: 063-142935
Email: kerstin.lilja@vardforbundet.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/252/2024
Sista ansökningsdag: 2024-05-17

Ansök nu

.