Zätagränd HC söker Specialist inom allmänmedicin, varmt välkommen!

Arbetsplatsbeskrivning

Söker du ett spännande och utmanande arbete? Ta chansen att vara med och vidareutveckla vår hälsocentral tillsammans med oss!

På Zätagränds Hälsocentral är vi ett härligt gäng, med hög trivsel, där vi är måna om varandra och jobbar lösningsfokuserat. Vi strävar mot samma mål. Zätagränd Hälsocentral har cirka 12 450 listade patienter, en populär hälsocentral och ligger mitt i centrala Östersund. Hos oss jobbar distriktsläkare, ST-läkare, AT-läkare, Dietist, diabetes- och distriktssköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare, fysioterapeut/sjukgymnast, psykologer och socionomer, arbetsterapeut, MVC, BVC, rehabkoordinator. Vi har även en familjecentral.

Vi behöver utöka vår bemanning eftersom vi jobbar med ett reducerat områdesansvar jämfört med tidigare samt att vi är en växande läkargrupp med flera utbildningsläkare så vi behöver fylla på med kompetenta allmänspecialister. För oss är arbetsmiljö och utbildningsmiljö viktigt.

Just nu händer många spännande saker inom Primärvården. Vi utvecklar den digitala tekniken i vården och hittar nya sätt att möta patienters behov. En av våra duktiga ST-läkare arbetar med forskning och undervisar på läkarprogrammet. Vi har ett spännande projekt med en dietist och BVC. Vi arbetar med sköra äldre och Nära vård. Vi tycker att utveckling och fortbildning är viktigt. Flera läkare använder taligenkänning.

Skulle du vara intresserad av arbete hos oss försöker vi ta hänsyn till dina önskemål och intresse. Gillar du handledning? Hemsjukvård? Vi hittar lösningar tillsammans!

Du kommer att arbeta tillsammans med kompetenta kollegor med lång erfarenhet från många yrken. Vi arbetar mycket med arbetsmiljö och Nära vård och som ett led i det arbetar vi med minskade patientlistor. Istället för 1600 patienter/heltidsarbetande läkare har du ansvar för 1250 patienter om du arbetar heltid och inte har något sidouppdrag. Har du dessutom sidouppdrag och eller arbetar deltid reduceras ditt område. Det innebär då att vi har ett listningstak.
Våra dsk har också områdesansvar vilket innebär att ni kommer jobba i ett nära samarbete. Vi har stabila yrkesgrupper på Zätagränd där nytänk blandas med erfarenhet. Teamarbetet värderas högt på våran HC.

Här finns de kunskaper som krävs inom varje enskild profession i det multimodala team som vår Rehabkoordinator driver.

Vad väntar du på? Ta denna chans och skicka in din ansökan. Varmt välkommen!

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är distriktsläkare/specialist inom allmänmedicin och vill vara med att utveckla vår hälsocentral. Som person ser du möjligheter och främjar ett gott arbetsklimat och teamkänsla.

Zätagränd ansvarar för 2 st särskilda boenden och vi har en stor familjecentral med en välfungerande Mödra- och Barnhälsovård med mycket kompetent personal.

Vi har läkarmöte en timme per vecka, och regelbunden fortbildning i form av fortbildningsdagar fem dagar per år. Dessa dagar medverkar till att skapa en stark allmänmedicinsk gemenskap i regionen. Utöver det erbjuds man plats i FQ-grupp för fortbildning och reflektion i grupp fem dagar per år. Enstaka beredskapspass ingår i arbetet. Område Primärvård har status som universitetssjukvårdsenhet och undervisning, handledning och utbildning av läkarstudenter vid Umeå universitet ingår som en del av tjänsten.

Vi erbjuder individuella och flexibla lösningar och du kommer att kunna ha ett stort inflytande över ditt schema så att du får ut det mesta av både arbetet och fritiden. Vi uppmuntra till friskvård och vill du så kan du hänga med de medarbetare som tränar på lunchen.

Kvalifikationer

Legitimerad distriktsläkare/specialist inom allmänmedicin. Egen forskning och forskarhandledning är meriterande men inte ett formellt krav för tjänsten.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, framför allt förmåga till samarbete och kommunikation.

Andra uppgifter

Primärvården är en sjukvårdsenhet inom regionens hälso-och sjukvårdsförvaltning och där det bedrivs högskoleutbildning för läkarexamen och forskning. Detta innebär att samtliga sökande måste sakkunniggranskas av FoU-ansvarig inför eventuell anställning. Med anledning av detta måste ansökan innehålla nedan medföljande dokument:

• Ett strukturerat CV
• Intyg om läkarexamen från det eller de lärosäten där läkaren fullgjort sin grundutbildning. Detta gäller även läkare
utbildade inom annat EU-land och i land utanför EU.
• Legitimationsbevis från Socialstyrelsen
• Specialistkompetensbevis från Socialstyrelsen
• Intyg/dokumentation om undervisningserfarenhet och eventuellt andra pedagogiska meriter.
• Om aktuellt intyg om akademisk grad, exempelvis medicine doktor eller docent, samt datum för disputation och titel på
avhandlingen.
• Dokumenterad handledarutbildning
• Om tillämpligt fullständigt uppdaterad publikationslista.
• Eventuellt ytterligare dokumenterad meritering avseende exempelvis klinisk kunskap/erfarenhet, kliniskt utvecklingsarbete, ledningserfarenhet och annat som den sökande vill framhålla som meriterande för den sökta befattningen.

Urval och intervjuer sker löpande. Om du vill veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta oss.

Vi har gjort vårt val av rekryteringstjänster och avsäger oss vänligt men bestämt ytterligare erbjudanden.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid, Tillträde enligt överenskommelse.
Tillträde:
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Margareta Laxvik
Enhetschef
Telefon: 063-14 21 11
Email: margareta.laxvik@regionjh.se
Namn: Johanna Jansson
Enhetschef
Telefon: 063-142189
Email: Johanna.jansson@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Tobias Finnsson
Läkarföreningen
Telefon:
Email: tobias.finnsson@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/58/2024
Sista ansökningsdag: 2024-03-10

Ansök nu

.