Undersköterska/skötare till Beroendeenheten

Arbetsplatsbeskrivning

Invånare i Jämtlands län som är i behov av specialistpsykiatri får sin behandling i öppen eller heldygnsvård inom område psykiatri på Östersunds sjukhus. Enheternas medarbetare har ett stort ansvar i att utveckla och förbättra vården i samarbete med områdets ledning. Sammanlagt finns ca 270 medarbetare på kliniken.

Vi söker just nu en undersköterska/skötare till vår enhet för beroendevård. Vi erbjuder ett roligt, stimulerande och omväxlande arbete där du kommer få arbeta multiprofessionellt med engagerade kollegor i en växande verksamhet. Tillsammans med kollegor har du möjlighet att vara med och forma arbetet inom beroendevården. Vi strävar ständigt efter en god arbetsmiljö där vi ser inskolning och kompetensutveckling som viktiga delar.

På Beroendeenheten arbetar vi med öppenvård för patienter över 18 år som är i behov av medicinsk- och psykosocialbehandling av skadligt bruk och beroende. Då många av våra patienter har en samsjuklighet och en lyckad behandling mot beroendeproblematiken förutsätter en samtidig insats för den psykiska hälsan är samverkan en viktig del i arbetet.

Enheten är i en spännande tid då samsjuklighetsutredningen och dess väntade påverkan står framför oss. Vi utvecklar och arbetar med ständiga förbättringar kopplat till de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård i syfte att skapa ett tydligt vårdflöde med fokus på patientens bästa.

Vill du utvecklas tillsammans med oss välkomnar vi din ansökan!

Arbetsbeskrivning

Som undersköterska/skötare på Beroendeenheten arbetar du som kontaktperson, i tätt samarbete med en patientansvarig sjuksköterska och medicinskt ansvarig läkare till ett antal patienter. Du följer upp mående, genomför motiverande samtal och är drivande i samverkan med parter kring patienten.

Då stor del av verksamheten bygger på samverkan med andra aktörer såväl internt i organisationen som externt mot exempelvis socialtjänst är detta en viktig del av arbetet. Till din hjälp i arbetet finns ett team av kompetenta och engagerade kollegor med olika professioner där ni gemensamt vid behandlingskonferens och inom teamet kan samverka.

Utöver arbetet som kontaktperson kommer viss del av arbetet ske i vår läkemedelsmottagning där du arbetar var femte helg (fyra timmar per dag) samt vissa vardagar vid behov. Här delar du ut läkemedel, medverkar i drogscreening samt genomför korta avstämmande samtal med patienterna.

Undersköterska Beroendeenheten:
Det bästa med det här jobbet är kollegorna. Här får man chansen att vara ny, vi är ett härligt gäng där samarbete är A & O. Närheten till patienterna får mig att känna att jag gör skillnad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är undersköterska/skötare, har arbetslivserfarenhet och är trygg i din yrkesroll.

Det är viktigt att du har ett genuint intresse för beroendevård och besitter en empatisk förmåga. Du som söker har en god samarbetsförmåga och tycker om att jobba i team men kan även arbeta självständigt och strukturera ditt arbete. Det är meriterande om du har erfarenhet/utbildning från psykiatrin/beroendevården.

Vi lägger extra stor vikt vid personlig lämplighet eftersom ett bra bemötande är en oerhört viktig nyckel för en framgångsrik behandling. Då enheten är i en intensiv utvecklingsfas behöver du vara öppen för förändringsarbete.

Tjänsten kräver att du har en god förmåga att skriva, dokumentera, sammanställa information.

Andra uppgifter

Intervjuer och tillsättning kan komma att ska innan ansökningstiden förfallit så ansök redan idag.

Region Jämtland Härjedalen är en av länets största arbetsgivare med cirka 4 200 medarbetare.
Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionens hälso- och sjukvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling. www.regionjh.se

Välkommen till Jämtland Härjedalen: www.jamtland.se
Läs mer om att bo och leva i Östersunds kommun: www.levaiostersund.se

Vi har gjort vårt val av rekryteringstjänster och avsäger oss vänligt men bestämt ytterligare erbjudanden.

Som sökande ska du lämna utdrag ur belastningsregistret i samband med erbjudande av tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Emma Eliasson
Enhetschef Beroendeenheten
Telefon: 063-155454
Email: emma.eliasson@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Lars Gratias
Kommunal
Telefon: 070-6693110
Email: lars.gratias@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/208/2024
Sista ansökningsdag: 2024-04-30

Ansök nu

.