Specialistläkare i geriatrik till Nära Vård Härjedalen

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen till Nära Vård Härjedalen! Här är den storslagna naturen alltid nära. Här bor du trivsamt och kan fylla din fritid med upplevelser. Vår vision är god hälsa och vi vill vara en region som du längtar till och växer i. Hos oss jobbar du med kollegor från många yrken, med både spets och bredd i kompetensen. Du är också medlem i vår personalförening som erbjuder en mängd olika och roliga aktiviteter.

Härjedalens närvårdsområde utgörs av Härjedalens kommun, där regionen bedriver en hälsocentral i Sveg och en i Funäsdalen.
Båda hälsocentralerna är glesbygdscentraler och framför allt under vintertid ökar akutverksamheten på grund av turismen i området. Mellan hälsocentralerna och närmaste sjukhus är det 18 respektive 20 mil, så både akutvård och annan vård bedrivs vid hälsocentralerna.

På våra hälsocentraler arbetar du med kollegor och i team med många professioner, med både spets och bredd i kompetensen. Svegs hälsocentral har cirka 4 800 listade patienter och Funäsdalens hälsocentral har cirka 2200 listade. Enheterna präglas av ett djupt engagemang och ansvar för den verksamhet som bedrivs i Härjedalen. Basen i arbetet är mottagningsverksamhet med brett primärvårdsåtagande. Detta innefattar distriktsläkarmottagning, distriktssköterskemottagning, öppenmottagning/lättakutmottagning, psykosocial verksamhet, sjukgymnastik, röntgen, laboratorium, barnmorskemottagning, mödrahälsovård och barnhälsovård.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att bedöma, utreda, behandla och ge råd till patienter i primärvården, med olika typer av besvär och problematik. Du arbetar med hälsofrämjande arbete, gruppverksamhet och du samarbetar med övriga professioner på filialer och hälsocentralerna i Sveg och Funäsdalen.

Vi arbetar aktivt för att utveckla våra behandlingsinsatser, för goda levnadsvanor och för att förebygga långtidssjukskrivningar och främja snabb återgång till arbetet.

I ditt arbete kommer du ha ett övergripande ansvar över särskilt boende för äldre (SÄBO) i Funäsdalen och Sveg, för att öka kvalitén och utveckla arbetet i omställningen till en god och nära vård.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i geriatrik med svensk legitimation och god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift.

Du tycker om att jobba i team tillsammans med andra professioner nära patienten och vill gärna bidra i utvecklingen av verksamheten.

Som person ser vi att du är positiv, ödmjuk och föredrar att arbeta lösningsorienterat. Därtill ser vi gärna att du har ett strukturerat och flexibelt arbetssätt. Du bör ha god initiativförmåga, ha ett öppet sinnelag samt vara öppen för förändringar inom verksamhetsområdet. Det ställs krav på självständigt arbete, ett gott bemötande, god samarbetsförmåga och professionellt ansvar.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Andra uppgifter

Vill du veta mer om jobbet är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Matilda Dahlgren
Enhetschef Funäsdalens HC
Telefon:
Email: matilda.dahlgren@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Frida Wikén
Läkarföreningen
Telefon:
Email: frida.wiken@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/273/2024
Sista ansökningsdag: 2024-04-29

Ansök nu

.