Sjuksköterska och barnmorska

Här på ungdomsmottagningen hjälper vi dig som ungdom med allt mellan himmel och jord, från stress och oro till preventivmedel och sex. Nedan har vi listat ämnen du kan vilja prata med våra sjuksköterskor och barnmorskor om.

Vill du veta mer om vad en sjuksköterska eller barnmorska kan hjälpa dig med är du välkommen att boka tid hos oss via länkarna nedan.

"Vad händer i puberteten? Min förhud är trång. Ska min kropp se ut så här? Min mens är jobbig och gör ont. Min kropp stämmer inte överens med min könsidentitet."

På ungdomsmottagningen kan du ställa frågor om kroppen, hur den ser ut och fungerar.

"Vem får jag bli kär i? Jag mår dåligt av min relation. Hur blir jag ihop med någon? Jag känner mig ensam. Det är mycket bråk i min familj.”

Många vänder sig till ungdomsmottagningen för att prata om sina relationer. Kärlek och vänskap är viktiga delar i livet. Kompisar, partners och familj kan få oss att må bra. Men ibland kan de också göra oss ledsna, osäkra och rädda.

"Hur ska det vara första gången? Vilka preventivmedel finns det? Det gör ont när jag har sex. Jag undrar om jag har en könssjukdom. Hur påverkar porr mig?"

På ungdomsmottagningen kan du få råd och information om hur du skyddar dig mot graviditet och könssjukdomar. Du kan testa dig för könssjukdomar och graviditet, få recept på preventivmedel och hämta kondomer gratis.

Med oss kan du också prata om sex – hur det funkar och när det inte funkar.

På ungdomsmottagningen kan du prata om det här och mycket mer. Vi finns för dig.

En rosa ruta, i den ligger även en svart ruta. I den svarta rutan står det Boka tid.

Här kan du boka tid på någon av våra mottagningar.

En grön ruta, i dne ligger även en svart ruta. I den svarta rutan står det Mottagningar.

Kontaktuppgifter och mer info om våra mottagningar.

En blått bildfält. I det ligger ligger det en svart ruta där det står UM online.

Förnya recept, skriv eller chatta med oss via UM online.