Nära Vård Berg Bräcke Ragunda söker MLA som vill driva medicinsk utveckling

Arbetsplatsbeskrivning

MLA, medicinskt ansvarig läkare, är ett spännande arbete som ger dig stora möjligheter att driva den medicinska utvecklingen av Nära Vård genom avsatt tid och plats i grupperingar där du kan påverka utformningen av vår framtida Nära Vård.
Nära Vård Berg Bräcke Ragunda består av Hälsocentralerna i Myrviken, Svenstavik, Bräcke, Kälarne, Hammarstrand och Stugun. Dessutom filialer i Storsjö kapell, Gällö och Bispgården. Även ambulansstationerna i Svenstavik, Bräcke och Hammarstrand ingår men de har egen MLA.

Din kliniska del blir en placering vid Svenstaviks hälsocentral där vi har ett fint samarbete mellan de olika yrkeskategorierna. Vi arbetar med hög servicenivå och alltid med patienten i fokus. Här blir du en del i att utveckla hälsocentralen i omställningsarbetet mot Nära Vård. Det innebär bland annat ett personligt anpassat uppdrag med egen patientlista. Arbetssättet innebär ökade möjligheter till hembesök och därmed kunna förmedla trygghet till de patienter som behöver det mest.

Svenstaviks hälsocentral är en välfungerande hälsocentral med glesbygdsprofil där vi arbetar tillsammans som ett team. Här jobbar läkare, barnmorska, distriktssköterskor, biomedicinska analytiker, undersköterskor, medicinska sekreterare och rehabiliteringskoordinator. Vi har egen röntgenmottagning med röntgensjuksköterska, psykosocial mottagning med kuratorer samt sjukgymnastik med fysioterapeuter och arbetsterapeut som delas med Myrvikens hälsocentral.

Arbetsbeskrivning

Du brinner för att vara med och driva vår medicinska utveckling mot Nära Vård, har god förmåga att arbeta både självständigt och i team. Står för idéer men kan även stödja andras idéer för att på bästa sätt nå utveckling och implementering. Vi kommer ha ett stor fokus på Kloka kliniska val där du som MLA blir en viktig funktion. Tillsammans med verksamhetsutvecklare, enhetschefer och kollegor med uppdrag som MLU på enheterna driver vi i ett väldigt gott arbetsklimat frågorna med patienten i fokus.

Du blir verksamhetschefens närmsta medicinska stöd, en del av områdets ledningsgrupp och samarbetar med MLU från respektive enhet, du finns med i gruppen med MLA både i Primärvården och Regionövergripande.

Du arbetar som MLA 30% och resterande tid som allmänspecialist. Stora delar av tiden går vid önskemål utmärkt att förlägga som distansarbete och/eller från arbetsplats i Östersund.

Att arbeta som distriktsläkare hos oss innebär att du bedömer, utreder, behandlar och ger råd till patienter i primärvården, med olika typer av besvär och problematik. Du arbetar med hälsofrämjande arbete, gruppverksamhet och du samarbetar med övriga professioner på hälsocentralen. Du kommer jobba utifrån evidensbaserade metoder individuellt, i gruppverksamhet och via internet.

Vi arbetar aktivt för att utveckla våra behandlingsinsatser, för goda levnadsvanor och för att förebygga långtidssjukskrivningar och främja snabb återgång till arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med specialistkompetens i allmänmedicin med svensk legitimation och god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift. Du har erfarenhet av arbete i Primärvården.

Du brinner för att vara med och driva vår utveckling mot Nära Vård, står för idéer men kan även stödja andras idéer för att på bästa sätt nå utveckling och implementering.
Som person ser vi att du är positiv, ödmjuk och föredrar att arbeta lösningsorienterat. Därtill ser vi gärna att du har ett strukturerat och flexibelt arbetssätt. Du bör ha god initiativförmåga, ha ett öppet sinnelag samt vara öppen för förändringar inom verksamhetsområdet. Det ställs krav på självständigt arbete, ett gott bemötande, god samarbetsförmåga och professionellt ansvar.
Som allmänspecialist i klinisk verksamhet tycker du om att jobba i team tillsammans med andra professioner nära patienten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Andra uppgifter

Din ansökan ska innehålla nedan medföljande dokument:
• Ett strukturerat CV
• Intyg om läkarexamen från det eller de lärosäten där läkaren fullgjort sin grundutbildning. Detta gäller även läkare
utbildade inom annat EU-land och i land utanför EU.
• Legitimationsbevis från Socialstyrelsen
• Specialistkompetensbevis från Socialstyrelsen
• Intyg/dokumentation om undervisningserfarenhet och eventuellt andra pedagogiska meriter.
• Om aktuellt intyg om akademisk grad, exempelvis medicine doktor eller docent, samt datum för disputation och titel på
avhandlingen.
• Dokumenterad handledarutbildning
• Om tillämpligt fullständigt uppdaterad publikationslista.
• Eventuellt ytterligare dokumenterad meritering avseende exempelvis klinisk kunskap/erfarenhet, kliniskt utvecklingsarbete, ledningserfarenhet och annat som den sökande vill framhålla som meriterande för den sökta befattningen.

Vill du veta mer är du varmt välkommen att höra av dig till oss!

Vi har gjort vårt val av rekryteringstjänster och avsäger oss vänligt men bestämt ytterligare erbjudanden.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillsvidareanställning som allmänspecialist, förordnande på fyra år som MLA.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Christina Sonesson
Verksamhetschef NV Berg/Bräcke/Ragunda
Telefon: +4668716652
Email: christina.larsson@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Frida Wikén
Läkarföreningen
Telefon:
Email: frida.wiken@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/168/2024
Sista ansökningsdag: 2024-04-28

Ansök nu

.