Veckobrev med information inför vaccinationer v. 29

Information gällande fördelning av kommande veckas vaccin är redan utskickad. Fördelning vecka 30 bifogas.

Alla rutiner kopplade till vaccineringen finns att hitta på regionjh.se/coronainternt. En direktlänk finns till höger på sidan.

Aktuell information:

  • Dessa vaccineras eller inbokas för vaccination v. 29:
    Vi fortsätter att vaccinera fas 1-3 samt fas 4 för patienter fyllda 18 år och äldre. Det innebär att alla vuxna kan boka tid för vaccination. Tänk på att man ska ha fyllt 18 år.
  • Under kommande veckor kommer vissa vaccinationscentraler att vara stängda. Det kommer att ske vaccinleveranser under den tiden så det måste säkerställas att det finns någon som tar emot vaccinet vid leverans.
  • Vaccinationsledning är nåbar för främst fördelningsfrågor under sommaren från vecka 26 på telefonnummer 063-4516711. Telefonnumret får inte lämnas ut till patienter.
  • Dra doser ur vialer från Pfizer: Alla bör använda rutinen att dra 7 doser ur varje vial för att få ut så många doser som möjligt inför vaccinationer med dos 2. För de som inte tillämpar den rutinen utan drar upp 6 doser, är det möjligt att dra upp och blanda från två vialer under förutsättning att det är samma batchnummer.

Tidigare information men fortfarande aktuell:

  • Den regionövergripande rutinen uppdateras regelbundet. För att gällande rutiner ska kunna följas behöver rutinerna läsas med jämna mellanrum. Ändringar i rutinen kommuniceras när ändringen genomförs.
  • Läkemedelsservice önskar att vi sparar alla tomma vaccinationsförpackningar/askarna– det underlättar då man fördelar om vialerna att ha tomma askar att packa i. Skicka dessa till Karin Lindgren, Läkemedelsenheten, HUS 3 plan 5.
  • Vaccin erbjuds till personer i respektive fas som stadigvarande vistas i länet oavsett folkbokföringsadress det finns inte heller något krav att vara listad på den ort/enhet man väljer att söka sig till för vaccination.

Fördelning av vaccin

Vid behov av ändring av tilldelningen hör av er till vaccinationsledningen så snart som möjligt.

Vecka 30:

Klicka för större bild