Bild på personal i vårdkläder

Spännande jobb som vårdhygienläkare

– inkl. livskvalitet*

Är du överläkare eller ST-läkare inom vårdhygien och vill ta chansen att vara med och utveckla en vårdhygienisk enhet? Är du en förtroendeingivande person som gillar att arbeta utåtriktat? Då kan du vara den vi söker!

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder ett stimulerande jobb som vårdhygienläkare med samarbete och personliga möten på alla nivåer inom vården, i en organisation med bra sammanhållning. Du är med och påverkar och utformar ditt uppdrag, och kompetensutveckling är en del av jobbet.

Det dagliga arbetet innebär bland annat att:

  • Informera, undervisa och ge råd i vårdhygieniska frågor.
  • Ta strategiska beslut för alla regionens patienter och beslut som gäller enskilda individer
  • Hålla dig uppdaterad om infektionsläget globalt, regionalt och lokalt och i samverkan med vårdens chefer och vårdpersonal.
  • Ta fram vårdhygieniska riktlinjer, samt även delta i och påverka bygg- och lokalplaneringsprocesser.
  • Vara med och övervaka det epidemiologiska läget i länet.
  • Vara behjälplig vid smittspårning och utbrott på enheterna.

Friskvård är en viktig del i regionens personalpolitik med friskvårdstimme eller friskvårdsbidrag. På Östersunds sjukhus finns Zefyren, vår egen träningsanläggning med gym och gruppträningspass för alla anställda. Du blir också medlem i vår personalförening som erbjuder ett brett och varierande utbud av aktiviteter i hela vår region.

Utanför dörren väntar en enklare vardag med säsong året runt och nära till det mesta! Funderar du på att ta steget att flytta hit kan vi hjälpa dig med bostad.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är:

  • Utbildad hygienläkare eller legitimerad läkare på ST-/specialist-/överläkarnivå inom infektionsmedicin eller klinisk mikrobiologi.

Du har god kommunikativ och pedagogisk förmåga och trivs med att arbeta utåtriktat. Samarbete både internt och externt ingår i tjänsten och din förmåga att skapa goda relationer och samarbetsytor är viktigt. Vi vill att du är genuint intresserad av vårdhygieniska frågor.

Meriterande är vetenskaplig kompetens och erfarenhet av vårdhygien.

Anställningen kan kombineras med annan klinisk tjänstgöring. Utifrån din bakgrund utformas anställningen antingen som en ST-tjänst i vårdhygien eller som en överläkartjänst.

Vilka är vi?

Enheten för vårdhygien ingår i patientsäkerhetsenheten där även chefsläkare, chefssjuksköterska, patientsäkerhetssamordnare och smittskydd samt Kliniskt träningscentrum (KTC) ingår. Du som hygienläkare arbetar tillsammans med tre hygiensjuksköterskor. Hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Region Jämtland Härjedalen omfattar totalt cirka 3 600 medarbetare fördelade på 14 områden där patientsäkerhetsenheten är en stabsfunktion.

Tjänsten är placerad i Östersund, intill Östersunds sjukhus. Sjukhuset är det enda i vår region, relativt litet och därför familjärt – men det rymmer sjukvårdens alla specialiteter.

Välkommen till oss!

*... inkl. livskvalitet

Vill du ha ett utvecklande jobb och ett äventyrsrikt liv? Välkommen hem till Jämtland Härjedalen! Hitta inspiration till små och stora äventyr från jämtar, härjedalingar och besökare här:

REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN

Postadress: Box 654, 831 27 Östersund
E-post: region@regionjh.se
Telefon: 063-14 75 00 (växel)
Org. nr: 232100-0214
Fakturaadress: Box 910, 831 29 Östersund
Ekonomienhetens e-post: ekonomienheten@regionjh.se