Controller ekonomiavdelningen

Arbetsplatsbeskrivning

Region Jämtland Härjedalen har som uppdrag att bedriva en modern hälso- och sjukvård med hög kvalitet samt att arbeta med förebyggande insatser inom folkhälsa. Vi ansvarar även för den regionala utvecklingen, genom ett aktivt arbete inom näringsliv, utbildning och kultur. Hos oss jobbar du med kollegor från många yrken, med både spets- och breddkompetens.

Nu förstärker vi vårt team av controllers inom ekonomiavdelningen. Vi erbjuder ett intressant arbete inom en mångsidig organisation där utvecklingsmöjligheterna är många.

Tjänsten är organisatoriskt placerad inom Ekonomiavdelningen och vi har våra arbetsplatser i fina lokaler i Östersunds centrum.

Arbetsbeskrivning

Som controller kommer du vara länken mellan verksamheten och den övergripande styrningen med satta mål inom regionen, genom att både stödja verksamheten och ha det strategiska helhetsperspektivet. Det är i många olika situationer som controllern agerar som expert och ekonomiskt stöd till ekonomidirektör och redovisningsansvarig, bland annat avseende att följa upp och analysera verksamheter och processer, åtgärder för att nå mål samt kostnader, intäkter och investeringar.

I arbetsuppgifterna ingår att:
- Planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt.
- Sätta upp och hålla tidsramar.
- Medverka till att utveckla ekonomiprocesser för verksamheter.
- Stötta verksamheten och kollegor.
- Är involverad i den ekonomistyrning som ska utövas på alla organisatoriska nivåer.
- Utbilda chefer i ekonomistyrning.
- Utreda och kalkylera såväl verksamhetsnytta som samhällsnytta inför beslut. - Vara en del i framtagande av rapporter till styrelse/nämnder.
- Vara föredragande avseende ekonomiärenden i Regionstyrelsen.

Kvalifikationer

Vi vill att du har en universitets-/högskoleutbildning inom ekonomiområdet. Du har en flerårig erfarenhet som controller eller annan likvärdig erfarenhet inom större verksamheter eller företag. Vi ser även att du har erfarenhet inom redovisning, gärna Kommunallagen.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. För att trivas i rollen är det viktigt att du, utöver den sakkompetens du besitter, även har en hög servicenivå och förmågan att kommunicera komplexa lösningar på ett pedagogiskt sätt. Vi förutsätter att du tar eget ansvar och har motivation att driva olika förbättringsprojekt från start till mål. Det en fördel om du har genuint intresse av att fortsätta utvecklas inom den digitala utveckling som pågår inom ekonomiområdet med allt det för med sig.

Du har ett coachande arbetssätt och har lätt för att samarbeta, samt att kunna vara både tydlig och pedagogisk. Genom ditt agerande och dina värderingar bidrar du med en positiv energi och är drivande med stort fokus på resultat.

Andra uppgifter

I Region Jämtland Härjedalen är livskvaliteten i fokus. Här är den storslagna naturen alltid nära. Här kan du fylla din fritid med upplevelser. Många av oss som jobbar här har valt platsen för det enkla livet och för att vi värdesätter en rik fritid.

Vi erbjuder en trevlig arbetsmiljö, flextid och möjlighet till friskvård. Vi har egen träningslokal med gym och olika gruppaktiviteter. Vår personalförening erbjuder deltagande i olika aktiviteter och rabatterbjudande hos olika företag.

Vi tillämpar löpande urval så skicka gärna in din ansökan idag, men senast 2023-03-27.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Läs mer: Läs mer om förvaltningsområde Regional utveckling

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde 230401 eller enligt överenskommelse
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Jennie Eriksson
Ekonomidirektör
Telefon: 063-14 72 25
Email: jennie.a.eriksson@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Gunvi Dahlström
Vision
Telefon: 070 587 43 07
Email: gunvi.dahlstrom@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/246/2023
Sista ansökningsdag: 2023-03-27

Ansök nu

.

REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN

Postadress: Box 654, 831 27 Östersund
E-post: region@regionjh.se
Telefon: 063-14 75 00 (växel)
Org. nr: 232100-0214
Fakturaadress: Box 910, 831 29 Östersund
Ekonomienhetens e-post: ekonomienheten@regionjh.se