Barn- och ungdomspsykiatrin välkomnar psykolog till IKB-teamet

Arbetsplatsbeskrivning

Barn- och ungdomspsykiatriska (BUP) verksamheten är placerad i Östersund men är en resurs för hela Jämtlands län. På enheten arbetar cirka 95 medarbetare och organisatoriskt ingår BUP i område Barn- och Unga vuxna.
Vi utökar vår verksamhet och söker därför nya medarbetare. Vi välkomnar nu en ny medarbetare som vill ingå i ett välfungerande team på en stor arbetsplats där utbyte av erfarenheter, kunskaper och ideér med kollegor skapar stora möjligheter till utveckling både för dig och verksamheten.

Arbetsbeskrivning

I IKB-teamet kommer du arbeta som familjebehandlare.
IKB-teamet (intensiv kontextuell behandling av självskada) riktar sig till barn och ungdomar, 12-18 år och deras familjer där ungdomen har ett självskade- utagerande och/eller suicidnära beteende och där ungdomen är i behov av mer intensiva insatser. Många ungdomar har även en neuropsykiatrisk problematik som ADHD eller autism.

IKB -teamets uppdrag är att i samverkan mellan BUP och socialtjänst bedriva en sammanhållen och effektiv behandling som tillgodoser individen och familjens behov av såväl psykiatriska, psykologiska och sociala insatser. I teamet finns både individual- och familjebehandlare som tillsammans arbetar utifrån en utarbetad modell.
Arbetsmodellen skiljer sig från traditionell öppenvårdsbehandling, delvis genom intensiteten då det finns möjlighet att träffa ungdom och familj flera gånger i veckan. Behandlingen pågår mellan 3-6 månader och har inslag av DBT (dialektisk beteendeterapi) och FFT (funktionell familjeterapi). I arbetet ingår ett flexibelt arbetssätt vilket kan innebära att man vid behov kan behöva arbeta kvällstid. I arbetet ingår extern handledning i både DBT och FFT. Teamarbete är en viktig del i IKB och innebär ett nära samarbete inom teamet och i behandlingsarbetet.
Hela BUP har också gemensam fortbildning- och utvecklingstid.
Medarbetare deltar i extern handledning. Mentorskap erbjuds under hela första året som en del i en god introduktion till arbetsplatsen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet från ovanstående målgrupp med flera års praktisk erfarenhet.
Högskoleutbildning: Socionom, psykolog eller annan motsvarande utbildning som bedöms som lämplig. Grundläggande psykoterapiutbildning steg 1.

Meriterande är erfarenhet av KBT, utbildning i DBT eller FFT, erfarenhet av arbete inom psykiatri, med barn, ungdomar och familjer.

Vi ser gärna sökande med tidigare erfarenhet och god kunskap i neuropsykiatrisk problematik. God samarbetsförmåga och att man gillar teamarbete är av stor vikt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
B körkort krävs.

Andra uppgifter

Vi jobbar för en jämställd arbetsplats och ser därför gärna sökande som är män.
Som sökande ska du lämna utdrag ur belastningsregistret i samband med erbjudande av tjänst
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Läs mer: http://www.regionjh.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: i huvudsak dagtid mån-fre. Tillträde enligt överenskommelse.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Lotta Larsson
Enhetschef
Telefon: 076-1091878
Email: charlotte.larson@regionjh.se
Namn: Therese Falkdalen
Teamledare
Telefon: 063-154583
Email: therese.falkdalen@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Sara Ling
Psykolog
Telefon: 063–153359
Email: sara.ling@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/854/2023
Sista ansökningsdag: 2023-12-03

Ansök nu

.