Specialistpsykolog inom neuropsykologi sökes till Barn- och ungdomshabiliteringen i Region JH

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara en del i en verksamhet som arbetar för att göra skillnad och skapa bättre förutsättningar för barn och ungdomar med funktionsnedsättning? Är du duktig på att förmedla din kunskap? Sök jobbet hos oss!
Vi söker dig som är neuropsykolog eller under utbildning för specialisering inom neuropsykologi (STP) till vårt ungdomsteam samt rehabteam. För närvarande finns sex psykologtjänster fördelade inom verksamheten, så det finns goda möjligheter till kollegialt utbyte med erfarna kollegor.

Vi söker dig som med nyfikenhet och engagemang för målgrupp och verksamhet bidrar till fortsatt trivsel samt utveckling av vår arbetsplats. Vi arbetar för och värnar om att befintlig kompetens ska komma målgruppen till godo och uppmuntrar till kompetensutveckling som bidrar till ökad styrka för verksamheten att möta nya utmaningar. Barn- och ungdomshabiliteringen (BUH) ingår i område Barn och unga vuxna (BUV) tillsammans med Vuxenhabiliteringen, Föräldra- och barnhälsan samt Barn- och ungdomspsykiatrin. Dessa fyra enheter är samlokaliserade centralt på Köpmangatan 24 i Östersund.

BUH är en specialistenhet inom regionsjukvården som ger stöd till barn och ungdomar 021 år samt deras anhöriga. Verksamheten vänder sig till barn och ungdomar med medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar som är varaktiga och kräver tvärprofessionella insatser för stöd att klara svårigheter i vardagen. Utöver grunduppdraget har verksamheten ansvar för tilläggsuppdragen Ätteam, Rehabteam och Riskbarnsuppföljning.

BUH är indelad i barnteam, ungdomsteam samt autismteam med en övergripande medicinsk samordningsgrupp fördelad i teamen. Ungdomsteamet jobbar med åldrarna 10 år och uppåt. Enheten består av 45 medarbetare fördelat på följande professioner; arbetsterapeut, barnneurolog, barnsjuksköterska, barnskötare, dietist, fysioterapeut/sjukgymnast, logoped, medicinsk sekreterare, psykolog, socionom, specialpedagog samt uroterapeut. Insatserna ges i form av tvärprofessionella team till barnet/ungdomen och dess nätverk.

Arbetsbeskrivning

Som neuropsykolog inom habiliteringen arbetar du både med individuella insatser som utredning och behandling, samt handledning och utbildning till nätverket omkring patienten. Utredningsarbetet är varierande och innefattar både neuropsykologiska bedömningar av barn och ungdoma r efter förvärvad hjärnskada och kognitiva bedömningar av ungdomar med medfödda funktionsnedsättningar.
Utredningarna inom habiliteringen innebär ofta kreativa anpassningar utifrån exempelvis annorlunda motoriska förutsättningar. Som psykolog jobbar du omväxlande självständigt och i tätt samarbete med teamet. Enheten och yrkesgruppen har hög kompetens och lång erfarenhet som kommer vara ett bra stöd för den som inte arbetat med habilitering tidigare.
Som neuropsykolog på Barn- och ungdomshabiliteringen har du en viktig roll i att tillämpa och förmedla neuropsykologisk kunskap samt psykologiska principer, både i arbete med nätverk och i samarbete med kollegor. Detta kan även vara i form av utbildningsinsatser i stor grupp. En del av arbetet innebär samverkan med verksamhetens vårdgrannar och kontakter med skola och elevhälsa för samordning av insatser för barnet.

Verksamheten värnar om både barnets delaktighet i vården och dennes rättigheter. Det innebär att de beslut du tar tillsammans med dina kollegor och som berör barnet, tas utifrån dennes bästa och med hänsyn till mognadsgrad. Insatserna ska utformas och planeras utifrån varje barns specifika behov, egna mål och förutsättningar.
Psykologerna i verksamheten har regelbunden extern handledning och det finns möjlighet till enskild handledning av erfaren neuropsykolog. Som nyanställd får du en mentor som vägleder dig extra den första tiden.

Kvalifikationer

Krav:
Specialistpsykolog, specialisering inom neuropsykologi
alt. STP psykolog inom neuropsykologi
B-körkort

Meriterande:
Erfarenhet av barn och ungdomar med funktionsnedsättning

Arbetet innebär höga krav på förmågan att skapa struktur, både för den egna planeringen och i samarbete med kollegor. Kommunikation och ansvar kring den egna uppgiften.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, engagemang, samarbetsförmåga samt flexibilitet och lust till tvärfackligt arbete.

Vi hoppas att just du vill bli vår framtida medarbetare.
Varmt välkommen med din ansökan!

Andra uppgifter

Vill du veta mer om jobbet är du varmt välkommen att höra av dig till oss!

Som sökande ska du lämna utdrag ur belastningsregistret i samband med erbjudande av tjänst

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Välkommen till Jämtland Härjedalen! www.jamtland.se
Här hittar du mer information om Region Jämtland Härjedalen. www.regionjh.se

Nyanställda som skaflytta till Östersundkan, i mån av tillgång, få hjälp med att ordna boendet genom Landstingsbostäder i Jämtland AB. Utöver våra egna bostäder kan du även hitta information och få hjälp med boendet via våra kommuner. Läs mer på tasteget.nu/boende

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Urval görs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Lina Boije
Enhetschef
Telefon: 063-15 46 36
Email: lina.boije@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Helen Feyzbarazandeh
Psykolog
Telefon: 063-15 4151
Email: helen.feyzbarazandeh@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/828/2023
Sista ansökningsdag: 2023-12-03

Ansök nu

.