Välkommen som vikarierande psykolog till Smärtenheten

Arbetsplatsbeskrivning

Smärtenheten, Östersunds Rehabcentrum Remonthagen, tillhör Region Jämtland Härjedalen och är en av flera verksamheter inom område Hjärta, Neurologi och Rehabilitering.

Smärtenheten består av 3 delar; Smärtmottagning, Smärtrehabilitering och ett FMU team. Teamarbete med alla professioner är vår vardag, utifrån en helhetssyn på patienten. Teamet består av läkare, sjuksköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeut, psykolog, kurator och medicinsk sekreterare.

Enheten erbjuder medicinsk smärtbehandling, multimodal rehabilitering baserat på KBT/ACT i gruppform (Smärtrehab program), samt utför försäkringsmedicinska utredningar dvs teambaserade aktivitetsförmågeutredningar AFU på uppdrag av Försäkringskassan.

Vår verksamhet finns ca 2.5 km från Östersunds sjukhus. Läget nära skog och Östersunds vintersportstadion - med skid- och löparspår erbjuder både patienter och anställda en fin utemiljö med möjlighet till träning.

Arbetsbeskrivning

Teamet på Smärtmottagningen arbetar med utredning och behandling av långvariga smärttillstånd med tonvikt på individuell behandling. Smärtrehabiliteringsteamet arbetar med gruppbaserad arbetslivsinriktad rehabilitering för färdigutredda personer med långvarig smärta samt utför försäkringsmedicinska utredningar. Gemensamt för hela enhetens arbetssätt är teambaserat arbete med betoning på samverkan mellan professioner och interdisciplinära modeller för bedömning och behandling.

Vid smärtenheten jobbar en psykolog gentemot smärtrehabiliteringsteamet och nu förstärker vi med ytterligare en psykolog med placering på smärtmottagningen.

Du som tillträder befattningen kommer att medverka i att utföra teambaserade aktivitetsförmågeutredningar, AFU. En AFU är en standardiserad utredningsform som beskriver funktionsnedsättningar och aktivitetsbegränsningar samt belyser den försäkrades kvarvarande förmåga till aktivitet. Fokus i tjänsten kommer därför ligga på bedömning- och utredningsarbete, men även arbete vid smärtmottagningen. Det är viktigt att du har ett intresse för att delta i utvecklingen av verksamheten som helhet.

Försäkringskassans grundläggande utbildning inom försäkringsmedicin får du via arbetsplatsen. Utbildningen erbjuds vid några tillfällen/termin. Önskvärt att utbildningen genomförs under september innan tillträde av befattning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Det är meriterande om du har erfarenhet av utredningsarbete, neuropsykologisk testning, KBT/ACT, beteendemedicin.

Tidigare arbete med långvariga smärttillstånd, alternativt psykiatri, liksom erfarenhet av försäkringsmedicinska utredningar är av stort värde. Vana att samarbeta i team med andra yrkeskategorier är också meriterande och vi ser gärna att du är intresserad av utvecklingsarbete.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

Andra uppgifter

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid, 75 %
Tillträde: eller enligt överenskommelse
Avslutning: med möjlighet till förlängning

Kontaktpersoner

Namn: Anne Andersson
Enhetschef
Telefon: 072-225 60 56
Email: anne.andersson@regionjh.se
Namn: Catarina Nissemark
Enhetschef
Telefon:
Email: catarina.nissemark@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Sofia Djusberg
Leg.psykolog
Telefon: 063-142003
Email:

Ansökan

Referensnummer: Persr/317/2019
Sista ansökningsdag: 2019-08-18

Ansök nu

REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN

Postadress: Box 654, 831 27 Östersund
Fakturaadress: Box 910, 831 29 Östersund
E-post: region@regionjh.se
Telefon: 063-14 75 00 (växel)
O
rg. nr: 232100-0214