Foto med utsikt och Region Jämtland Härjedalens logotyp
Folkhälsa, sjukvård och tandvård
Politik och insyn
Jobb och utbildning
Kultur
Forskning och utveckling
Om oss

Du är här:

Ungdomar redovisade europeiskt hållbarhetsarbete

Under Youthcore, en hållbarhetskonferens för ungdomar som gick av stapeln i Kärnten i Österrike i september, representerades Jämtland Härjedalen av Linda och Petter, två ungdomar som går tredje året naturvetenskaplig linje på Wargentinskolan. Den 13 december redovisade de två sin resa inför regionala utvecklingsnämnden.

Linda Johansson och Petter Salmonsson

Linda Johansson och Petter Salmonsson. Foto: Region Jämtland Härjedalen

Youthcore (European Youth Conference on the Environment) är en hållbarhetskonferens för ungdomar mellan 16-24 år, som anordnades för andra gången. Ett fyrtiotal deltagare från 27 olika regioner i Europa deltog.

Sverige representerades bland annat av Linda Johansson och Petter Salmonsson, som går tredje året på gymnasiet. Youthcore genomförs i samband med Encore, en konferens för EU:s regionala miljöministrar.

– Youthcore är en plattform för ungdomars politiska engagemang i miljöfrågor. Målet var att kunna färdigställa en deklaration som politikerna förhoppningsvis skulle ta hänsyn till under Encore-konferensen, sade Petter Salmonsson.

Under dagarna i Kärnten hann ungdomarna också med att göra studiebesök på en vindkraftpark i de italienska alperna och en anläggning för solenergi.

– Det var intressant att få träffa ungdomar från olika regioner och ta del av deras syn på miljöarbetet. Jag skulle verkligen rekommendera andra att ta chansen att delta, sade Linda Johansson.

Text: Anders Rubensson

Dela:

Artikeln publicerad av: Anders Rubensson, tel: +4663146591.

© Region Jämtland Härjedalen

Hittar du fel eller har synpunkter på innehållet, meddela

Senast uppdaterad 2016-12-14.

Region Jämtland Härjedalen

Box 654

831 27 Östersund

Tel: 063-15 30 00

jllwwwext2 · 4.3 · 18/02 05:47