Foto med utsikt och Region Jämtland Härjedalens logotyp
Folkhälsa, sjukvård och tandvård
Politik och insyn
Jobb och utbildning
Kultur
Forskning och utveckling
Om oss

Du är här:

Innehåll

Information till dig som har diabetes typ 2

Informationen gäller endast diabetes typ 2 och ska inte förväxlas med diabetes typ 1.

Den här informationen ska ge dig som har diabetes typ 2 kunskap om din sjukdom. Du får även veta vad hälso- och sjukvården i Jämtlands läns landsting ska erbjuda dig som patient och vad du själv kan göra för att må bättre. Genom att få information, råd och stöd ska du kunna medverka i valet av behandling och vara medveten om hur ditt val påverkar din nuvarande och framtida hälsa och livskvalitet.

Texten beskriver vad diabetes är, hur du tillsammans med hälso- och sjukvården kan behandla din diabetes, vilka komplikationer som är förknippade med sjukdomen och information om läkemedel som kan användas vid behandling.  

Upplysningar om din egen sjukdom kan du få av den läkare som ansvarar för din behandling och av din diabetessköterska. Använd gärna den här informationen som underlag för att ställa frågor till din läkare eller diabetessköterska. Det kan finnas många förhållanden som är viktiga i just ditt fall och som inte beskrivs här.

Texten är baserad på det vårdprogram för behandling av diabetes som tagits fram i Jämtlands läns landsting. Vårdprogrammet berör Jämtlands läns landsting och anslutna sjukvårdsinrättningar, och har utformats i samarbete med distriktsläkare, diabetessköterska och Östersund sjukhus diabetesläkare. Upplysningar om din egen sjukdom kan du få av den läkare som ansvarar för din behandling och av din diabetessköterska. Använd gärna den här informationen som underlag för att ställa frågor till din läkare eller diabetessköterska. Det kan finnas många förhållanden som är viktiga i just ditt fall och som inte beskrivs här.

Texten är baserad på det vårdprogram för behandling av diabetes som tagits fram i Jämtlands läns landsting. Programmet har utformats i samarbete med distriktsläkare, diabetessköterska och sjukhusets diabetesläkare.

Sidansvarig:Gun Råberg Kjellerstrand, tel: +4663147737, e-post: gun.kjellerstrand@regionjh.se.

Hittar du fel eller har synpunkter på innehållet, meddela

Senast uppdaterad 2013-05-07.

Gå direkt till...

E-tjänsterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vägvisarenöppnas i nytt fönster
ISO 14001 -  EMAS
1177 Vårdguiden
Logga in på 1177 Vårdguiden
Våra E-tjänster
LEVNADSVANOR - Testa dina här!
Ladda ner HPV-appen
Upptäck stroke i tid. Gör AKUT-testet på strokekampanjen.se nu!
Din nya ungdomsmottagning - umo.se
Mobilisering mot droger

Region Jämtland Härjedalen

Box 654

831 27 Östersund

Tel: 063-15 30 00

jllwwwext · 4.2.2 · 28/07 04:31